am fost obligat de situatia financiara sa disponibilizez cativa angajati, unul dintre acestia a refuzat semnarea informarii dar si a deciziei finale, a apelat la un avocat si va urma o actiune in judecata pe motivul nelegalitatii emiterii deciziei de restructurare, motivul invocat fiind faptul ca in trecut angajatul mi-a solicitat un raspuns scris la o aplicatie interna pentru un alt post, in urma selectiei am ales o alta persoana, angajatul cerandu-mi un raspuns scris inregistrat in evidentele firmei, am dat un raspuns pe mailul intern al firmei, exista o evidenta interna a corespondentei, dar nu am inregistrat raspunsul. Chemarea in judecata poate fi considerata ca fiind fondata?
Motivele invocate nu sunt fondate , intrucat nu are nicio legatuta cu concedierea acestuia ..
1. Instanţa sesizata cu o cerere de constatare a nulitaţii absolute a masurii desfacerii contractului de munca, în baza art. 65 din Codul muncii, nu poate verifica decat doua elemente: daca desfiinţarea locului de munca a fost efectiva şi daca desfiinţarea locului de munca a avut o cauza reala şi serioasa.
2. Art. 65 C.mun. nu reglementeaza în sarcina angajatorului obligaţia de a oferi salariatului care urmeaza a fi concediat un alt loc de munca vacant.
interviul la care a participat a avut loc in urma cu 1 an si jumatate si nu are legatura cu disponibilizarile, dar sustine ca nu s-a respectat termenul de raspuns la o cerere scrisa si inregistrata in evidentele firmei