avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabilitate angajator?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabilitate angajator?

am fost obligat de situatia financiara sa disponibilizez cativa angajati, unul dintre acestia a refuzat semnarea informarii dar si a deciziei finale, a apelat la un avocat si va urma o actiune in judecata pe motivul nelegalitatii emiterii deciziei de restructurare, motivul invocat fiind faptul ca in trecut angajatul mi-a solicitat un raspuns scris la o aplicatie interna pentru un alt post, in urma selectiei am ales o alta persoana, angajatul cerandu-mi un raspuns scris inregistrat in evidentele firmei, am dat un raspuns pe mailul intern al firmei, exista o evidenta interna a corespondentei, dar nu am inregistrat raspunsul. Chemarea in judecata poate fi considerata ca fiind fondata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 24 Iunie 2012
Motivele invocate nu sunt fondate , intrucat nu are nicio legatuta cu concedierea acestuia ..

1. Instanţa sesizata cu o cerere de constatare a nulitaţii absolute a masurii desfacerii contractului de munca, în baza art. 65 din Codul muncii, nu poate verifica decat doua elemente: daca desfiinţarea locului de munca a fost efectiva şi daca desfiinţarea locului de munca a avut o cauza reala şi serioasa.

2. Art. 65 C.mun. nu reglementeaza în sarcina angajatorului obligaţia de a oferi salariatului care urmeaza a fi concediat un alt loc de munca vacant.
interviul la care a participat a avut loc in urma cu 1 an si jumatate si nu are legatura cu disponibilizarile, dar sustine ca nu s-a respectat termenul de raspuns la o cerere scrisa si inregistrata in evidentele firmei
Exista undeva prevazut intr-un document al angajatorului care este termenul de raspuns la o petitie formulata de catre un salariat?

Niciun act normativ nu obliga pe angajatorul din sectorul privat sa raspunda la o cerere/petitie intr-un anumit termen....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari legale liniuta liniuta O societate este vanduta ,noul proprietar schimba denumirea firmei, face reduceri din vechii angajati si pe posturile lor face noi angajari ,pot face ceva cei ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)