avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere desfiintare firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere desfiintare firma

va rog frumos,
desfiintam un pct de lucru din motive financiare. pentru ca angajatii sa beneficieze de indemnizatie de somaj, in baza catrui articol din CM trebuiesc concediati?
65?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 14 Martie 2012
Art.65 C.mun. - concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului (pentru desfiintarea postului)

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
......
Art. 78
Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva BalaseiDaniela BalaseiDaniela In luna august 2013 am intrat in concediu medical prenatal iar la sfarsitul lunii septembrie am nascut.In aceasta perioada la sfarsitul lunii august s-au facut ... (vezi toată discuția)
Concediere din vina angajatorului free33mind free33mind Buna ziua! Asi dori sa stiu daca este corect sa ti se spuna ca daca nu pleci de la firma la care esti angajat atunci ti se desface CIM pe motiv ca s-a ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca miha_pr miha_pr Buna ziua! Daca vreau sa incetez contractul de munca al unui salariat si acesta sa beneficieze de ajutorul de somaj, exista si alt articol cu care sa o pot ... (vezi toată discuția)