avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate Laurentiu33

Activitate Laurentiu33

Răspuns la discuția Camere supraveghere
Mai sunt sanse sa primesc un raspuns la inrebarea de mai sus ?
Buna , am montat pe balconul blocului meu o camera IP de supraveghere , pt a monitoriza masina din parcare ( fiind sparta de 2 ori ) . Normal , vecinii mi-au cerut acces la camera .
Intrebare : Cine ce ar putea face cu imaginile camerei , incat eu sa dau de belele filmand spatiul public ( care , pana acu ceva vreme , era voie ) .
Buna ,
1. Cum este cu acordul tacit al prelungirii unui contract de prestari servicii . Am inteles ca sa "inventat" acordul tacit pt a nu inghesui intr-un birou de firma j`de persoane care sa zica "da mai vreau contract" si sa semneze un nou contract , vin doar cei carora nu le mai trebuiesc serviciile , sau acestea se pot anunta si prin fax, email, telefon ... unde nu e nevoie de prezenta fizica a persoanei .
La schimbarea unor clauze din contract , furnizorul are obligatia sa anunte utilizatorul prin mai multe misloace ( pagina de net , anunt video-text program local , email , ... ) . Daca utilizatorul nu anunta in 30 de zile ca nu mai vrea serviciul din cauza noilor clauze , acesta e deacord tacit cu continuarea contractului .
2. Utilizatorul a primit oferta la instalarea serviciului ( 3 luni gratis cablu TV ) daca semneaza contract pe 2 ani si daca nu respecta perioada plateste o taxa de reziliere de 500 ron , utilizatorul a fost deacord prin semnarea contractului .

Intrebar1 :
1. Care sunt clauze abuzive din contract ( cele mentionate mai sus ), atata timp cat utilizatorul avea cunostinta despre acestea si a semnat contrctul .
2. In mod legal , care sunt misloacele prin care furnizorul anunta utilizatorul de schimbarea clauzelor .
3. Cum isi mai scoate investitia furnizorul atata timp cat utilizatorul renunta la contract dupa cateva luni ( cand se termina alea 3 luni gratis .)
Răspuns la discuția concediu de odihna
Te duci in concediul de odihna , atunci cand esti " obosit " , sau te poti folosi de el . Cat de legal e sa programezi tot concediul intr- o anumita data din an (mentionandu-se lunile in care NU SE POATE PROGRAMA ), in care nu sti daca vei putea merge undeva in concediu .
Buna, unde as gasi o documentatie despre ce contine impozitul auto , adica pt ce sunt banii aia dati la primarie , eu stiam ca in acel mpozit exista si taxa de parcare fiind ca undeva trebuie parcata masina sau daca mergi in oras la magazin o parchezi pana faci cumparaturi (cel putin asa mi sa spus mai demult de catre un consilier iar acum tot orasul e impanzit cu parcari platite ) .