avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauze contract prestari servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauze contract prestari servicii

Buna ,
1. Cum este cu acordul tacit al prelungirii unui contract de prestari servicii . Am inteles ca sa "inventat" acordul tacit pt a nu inghesui intr-un birou de firma j`de persoane care sa zica "da mai vreau contract" si sa semneze un nou contract , vin doar cei carora nu le mai trebuiesc serviciile , sau acestea se pot anunta si prin fax, email, telefon ... unde nu e nevoie de prezenta fizica a persoanei .
La schimbarea unor clauze din contract , furnizorul are obligatia sa anunte utilizatorul prin mai multe misloace ( pagina de net , anunt video-text program local , email , ... ) . Daca utilizatorul nu anunta in 30 de zile ca nu mai vrea serviciul din cauza noilor clauze , acesta e deacord tacit cu continuarea contractului .
2. Utilizatorul a primit oferta la instalarea serviciului ( 3 luni gratis cablu TV ) daca semneaza contract pe 2 ani si daca nu respecta perioada plateste o taxa de reziliere de 500 ron , utilizatorul a fost deacord prin semnarea contractului .

Intrebar1 :
1. Care sunt clauze abuzive din contract ( cele mentionate mai sus ), atata timp cat utilizatorul avea cunostinta despre acestea si a semnat contrctul .
2. In mod legal , care sunt misloacele prin care furnizorul anunta utilizatorul de schimbarea clauzelor .
3. Cum isi mai scoate investitia furnizorul atata timp cat utilizatorul renunta la contract dupa cateva luni ( cand se termina alea 3 luni gratis .)

Alte discuții în legătură

Legalitate abonament telefon pe 2 ani alina_25 alina_25 Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o ... (vezi toată discuția)
Cum te ajuta unii !.... membru membru Buna seara. Va rog sa-mi dati o idee intr-o chestiune legata de rezilierea contractelor de comunicatii. Sa incepem cu inceputul: In 2010 cand mi-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Atacare clauza 30 de zile. marire abonament. andrei2013 andrei2013 Atacare clauza 30 de zile. De curand dar si in trecut companiile de telecomunicatii au marit unilateral contractele de furnizare servicii ( e.g. au crescut ... (vezi toată discuția)