avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum te ajuta unii !....
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum te ajuta unii !....

Buna seara.
Va rog sa-mi dati o idee intr-o chestiune legata de rezilierea contractelor de comunicatii. Sa incepem cu inceputul:
In 2010 cand mi-am cumparat apartamentul, aveam nevoie de un abonament cablu TV si internet, asa ca am preluat de la un prieten un contract pe 2 ani semnat intre el si FURNIZORUL1 (titularul a ramas acelasi, urmand sa platesc/beneficiez eu de servicii). Transferul s-a efectuat relativ repede insa nu stiu din ce cauza internetul mergea jalnic la mine fata de cum mergea la cel de la care l-am preluat iar programele la TV mergeau sacadat (mi-au comunicat ca de vina e cablajul, ca reteaua e proasta, etc.). In fine, am ajuns aproape de perioada in care puteam sa il reziliez fara taxe (3-4 luni pana la implinirea a 2 ani), moment in care vanzatorii “door to door” ai FURNIZORULUI2, m-au convins (a se intelege m-au fraierit) sa semnez un contract de furnizare cu ei (internet+cablu) ca ei stiu/pot si au mai facut rezilieri de contracte de comunicatii prin metoda mutarii fictive a titularului la o adresa unde furnizorul nu avea retea. Toate bune, noile servicii merg bine, numai ca cei care mi-au promis “ajutorul” cica au fost "dati afara", nimeni nu a mai cerut mutatia la adresa fictiva, am reusit sa fac un pic de gargara cuiva de la ei, s-a cerut intr-un final mutatia, doar ca am intrebat la FURNIZORUL1 si mi-au zis ca se asteapta de la titular acte care sa dovedeasca mutatia (acte pe care nu pot sa le dea nici cei de la FURNIZORUL2, nici eu), dupa care se va rezilia contractul de servicii pentru ca la acea adresa nu se poate furniza internet (clauza contractuala). Treaba este ca acum eu platesc 2 abonamente; atat la FURNIZORUL1 cat si la FURNIZORUL2 am clauza de cateva sute de euro daca reziliez anticipat. Cel cu care m-am certat si mi-a cerut mutatia nu mai e de gasit, iar o promisiune scrisa de la ei nu am ca sa pot sa reclam asta cuiva, am doar povesti (as sti ce sa reclam insa nu stiu unde si cu ce dovezi). As rezilia oricare dintre contracte (fara sa platesc taxe de reziliere) numai sa nu mai platesc 2 abonamente. As aprecia mult daca mi-ati da macar o directie in care sa apuc.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:35, 8 Iunie 2012
Am incercat sa pricep dar nu am reusit.

Ati incheiat contractul cu furnizorul 2 inainte de a rezilia contractul cu primul? Iar acum la aceeasi adresa platiti furnizorului 1 pentru servicii de care nu beneficiati?

Ce clauza de reziliere de sute de euro puteti avea pentru un contract care spuneti ca expira in 3-4 luni - daca e vorba de contractul cu furnizorul 1?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot rezilia un contract inainte de incheierea perioadei contractuale fara sa platesc in plus? Andrea31 Andrea31 Buna ziua! Anul trecut in 21 septembrie am incheiat telefonic un contract de furnizare servicii de comunicatii electronice (internet +cablu tv).Durata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu tv si mentinere contract internet mateias mateias Buna seara, Am incheiat 2 contracte diferite cu acelasi furnizor, unul pentru furnizarea serviciilor de cablu TV si cel de al doilea pentru furnizarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Discordless Discordless Am un abonament de telefonie activ pana in octombrie 2012. Nu am beneficiat de reduceri sau alte oferte (nu am luat telefon pe abonament, este un abonament ... (vezi toată discuția)