avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract cablu tv si mentinere contract ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract cablu tv si mentinere contract internet

Buna seara,
Am incheiat 2 contracte diferite cu acelasi furnizor, unul pentru furnizarea serviciilor de cablu TV si cel de al doilea pentru furnizarea serviciului de internet.
Am decis sa reziliez unilateral contractul de furnizare a serviciilor de cablu tv, insa am intampinat dificultati incredibile: imi conditioneaza renuntarea la cablu tv de renuntarea la internet. Cei de la casierie refuza sa imi inregistreze cererea de reziliere pe motiv ca "daca renunt la cablu trebuie sa renunt si la internet" desi nu am contractat un pachet de servicii ci 2 servicii diferite, mai mult decat atat am 2 contracte diferite, iar in niciunul dintre contracte nu exista niciun fel de conditionare intre cele 2 servicii.
Am solicitat sa mi se indice exact punctul din contract care le da dreptul sa procedeze la o astfel de conditionare. Raspuns: "nu exista un astfel de punct, dar nu avem posibilitatea tehnica de a furniza cele 2 servicii separat".
Va rog sa imi spuneti cum pot proceda astfel incat sa renunt doar la seriviciul de cablu tv.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:12, 10 Februarie 2010
Ar trebui sa mergeti la contracte si nu la casierie, sa va inregistreze cererea. daca nici acolo nu gasiti intelegere atunci mergeti la directorul general in audienta si daca nici asa nu vor faceti sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Si eu am patit o chestie asemanatoare cu a dvs: avand doua imobile pe acelasi nume nu vroiau sa-mi ia banii la casierie la o adresa pana nu plateam si la cealalta, cu toate ca acolo este un chirias, si eu aveam facturi doar ptr adresa curenta... si de at le platesc prin banca si nu mai au ce sa-mi faca..Sunt cam disperati dupa clienti, mai ales ca in ultimul timp au avut si concurenta serioasa. Succes!
Dacă aveţi doua contracte care nu se conexează aveţi câştig de cauză.Mai studiaţi clauzele contractulae şi cu copiile lor mergeţi la ANPC.
Se specifica faptul ca respectiva conexiune la internet necesita cablu TV (ceea ce este adevarat).
N-aveti ce-i face. Cel mai bine sa reziliati complet si sa folositi alt provider de internet.
Nu am reusit sa identific un asmenea text sau unul echivalent in contractul semnat cu furnizorul. Daca aveti un asemenea contract va rog sa imi indicati punctul respectiv.
In mod logic daca furnizorul este "acoperit" prin contract nu vad motivul pentru care ma obliga sa solicit rezilierea ambelor contracte si refuza cu impertinenta sa imi inregistreze cererea de reziliere a contractului de furnizare de servicii de cablu tv.
Pentru a putea beneficia de serviciile de internet prin cablu oferite de furnizorul respectiv trebuie sa fii abonat al serviciului de televiziune prin cablu.
Scrie aici (punctul 10):
[ link extern ]

Deconectarea de la TV se poate face doar prin intreruperea semnalului sau deconectarea cablului, ceea ce duce implicit la imposibilitatea de a folosi serviciul de internet.

Tehnic nu este imposibil sa aveti internet si atat, doar ca nu se vor complica ei sa faca asa ceva.

Alte discuții în legătură

Renuntare unilaterala la contract societate de cablu Berninger Berninger Buna ziua! Stiu ca exista deja intrebari similare pe forum, insa din cate am vazut pana acum, este de obicei vorba de rezilieri ale contractelor incheiate ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere impusa de firma de cablu/internet ContSters247399 ContSters247399 buna ziua, v-as ruga sa imi spuneti daca este legala taxa de reziliere a contractului inainte de termen. situatia mea sta astfel: am cerut rezilierea ... (vezi toată discuția)
Cum te ajuta unii !.... membru membru Buna seara. Va rog sa-mi dati o idee intr-o chestiune legata de rezilierea contractelor de comunicatii. Sa incepem cu inceputul: In 2010 cand mi-am cumparat ... (vezi toată discuția)