avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... taxa de reziliere impusa de firma de cablu/internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

taxa de reziliere impusa de firma de cablu/internet

buna ziua,
v-as ruga sa imi spuneti daca este legala taxa de reziliere a contractului inainte de termen.
situatia mea sta astfel:
am cerut rezilierea contractului catre operatul de cablu pe motive obiectivee: acela ca ma voi muta de la adresa curenta, iar operatorul m-a facturat si pe inca o luna cu toate ca incetarea furnizarii serviciior a avut loc exact in momentul in care s-a emis o noua factura. mai exact la dat de 1 martie serviciile au incetat sa mai fie furnizate, iar noua factura a fost emisa pentru perioada 1martie- 1 aprilie, plus o taxa de reziliere pentru fiecare serviciu in parte: 75ron pentru cablu tv, 75ron pt internet, 75 ron pt telefonie.
Cu toate ca le-am trimis acte doveditoare a noului meu domiciliu, pentru a nu mi se mai impute taxa de reziliere, acestia mi-au spus ca noul meu domiciliu de fapt este din 2011, dinaintea incheierii contractului cu ei si atunci nu vor sa mi se inceteze contractul cu ei fara taxa de reziliere.
Problema mea e urmatoarea:
- este legala aceasta taxa de reziliere, daca nicaieri in contractul de furnizari servicii nu este stipulata nici o suma cu referire la taxa de reziliere? In anexa se vorbete ca s-ar stipula o taxa de reziliere in cazul solicitarii rezilierii contractului inainte de termen.
specific ca am beneficiat de un pachet internet, cablu si telefonie la un pret promotional.
-daca eu am contractat o oferta de furnizari servicii la pachet- internet, cablu tv si telefonie, este legala aplicarea taxei de reziliere pentru fiecare serviciu in parte? sau ar trebui pusa taxa per pachet, asa cum s-a si facut contractul?
- daca procesul verbal este facut pe numele titularului de contract care a fost anterior la adresa la care eu am facut contractul de furnizare servicii cu aceasta companie de cablu, mai este valabil contractul?
- am sunat la ei sa ii intreb de ce mi s-a facturat inca o luna din moment ce mie mi s-a oprit furnizarea serviciilor la data de 1 aprilie si mi s-a spus ca acea factura va fi anulata. sa ma incred in vorbele lor sau sa le cer ceva la mana sau cum sa fac caci nu as vrea dupa aceea sa ma sune firmele de rechini care se dedica recuperarilor de creante.
sper sa ma puteti ajuta cu vreun sfat sa pot rezolva aceasta problema
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
ContSters247399, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters247399 , utilizator 11:57, 19 Aprilie 2012
Este vorba de o reziliere a contractului inainte de termen?
In principiu rezilierea unui contract are consecinte asupra contractului in ansamblul lui.
Nu va incredeti pe vorbe, solicitati in scris sa va comunice temeiul legal al pretinderii taxelor de reziliere, pentru fiecare serviciu. Solicitati-le in scris sa va comunice ca factura emisa va fi anulata, nu de alta dar peste un an - doi puteti avea surprize ca aveti o factura restanta la care s-au adaugat penalitati si poate vor invoca ca nu ati discutat cu ei despre anularea facturii.
da, rezilierea s-a facut dupa 8 luni de contract cu aceasta firma de cablu.
Cum sa le solicit in scris sa imi comunice temeiul legal de aplicare al taxelor de reziliere? ma duc la casieria lor si depun cererea in scris? cererea de pe care imi fac si eu o copie?
de asemenea depun si o cerere la casieria lor prin care sa le cer sa imi storneze abonamentul facturat pe o luna in care serviciile imi erau deja reziliate?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
ContSters247399, utilizator
Da, faceti o cerere in scris. Intocmiti-o in doua exemplare, unul il depuneti la registratura lor si unul ramane la dvs. Pe cel oprit pentru dvs. sa va inscrie numarul de inregistrare sau sa semneze ca a primit exemplarul predat lor. Scrieti in cuprinsul cererii ce doriti sa aflat despre taxele de reziliere, puneti-le intrebarile la care vreti raspuns, eventual formulati-le punctual. Spre exemplu:
1. Va rog sa imi comunicati temeiul legal in baza caruia imi solicitati plata taxelor de reziliere pentru serviciul ....
2. Va rog sa imi confirmati anularea facturii .....
va multumesc mult pentru sfaturi. voi face intocmai cum m-ati sfatuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cablu tv si mentinere contract internet mateias mateias Buna seara, Am incheiat 2 contracte diferite cu acelasi furnizor, unul pentru furnizarea serviciilor de cablu TV si cel de al doilea pentru furnizarea ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds! foxy03 foxy03 Buna ziua tuturor. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Acum un an de zile an incheiat cu firma RDS un contract de furnizare a internetului, ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive contract cablu tv Liza14 Liza14 In noiembrie 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii internet+cablu tv. In aprilie 2011 am solicitat firmei rezilierea contractului, in mai s-a ... (vezi toată discuția)