avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate paga_nov

Activitate paga_nov

Nu stiu daca are vreo relevanta, dar inregistrarile sunt facute cu telefonul mobil pe care l-am tinut in mana in timpul discutiei cu el. De fapt, e inregistrare video, doar ca nu am tinut telefonul cu fata spre el, ba chiar a si observat ca am telefonul in mana. De asemena, tocmai la recomandarea unui avocat am inceput sa fac inregistarile.
Mama doreste acest divort. De probat, am zis, se poate proba prin inscrisuri (certificatul de nastere al celuilalt copil), inregistrari audio si marturii. Atitudinea lui fata de noi nu s-a manifestat de cand am devenit majori, ci de cand au inceput certurile, eu si fratele meu aveam 13-14 ani de cand am inceput sa fim dati dracu si insultati prin expresii de ultimul maidan pentru ca ii spuneam sa inceteze. De asemenea, din inregistrari, reiese ca asta a fost atitudinea lui si pe perioada minoritatii noastre, nu e citat exact, dar astea sunt cuvintele: "voi ati fi meritat sa ramaneti in santuri, cu ma-ta, ca nu sunteti buni de nimic, ati fost niste paraziti toata viata". Din asta nu reiese atitudinea lui fata de conceptul de familie? El considera ca mama nu merita nimic pentru ca a depus doar munca in gospodarie si a crescut copii (de 8 ani a inceput sa lucreze la firma lui), iar el nu datoreaza niciun fel de fidelitate pentru ca ne-a intretinut.
De asemenea, mama nu o sa divorteze la notar decat daca tata e de acord sa-si recunoasca culpa si sa accepte partajul propus de ea (care nu are in vedere nici jumate din bunurile comune)
Cei 2 soti sunt casatoriti de 18 ani, din casatorie au rezultat 2 copii, care in prezent au 24 (eu), respectiv 25 de ani (fratele meu). Timp de 6 ani, cei 2 au fost doar concubini, dupa care s-au casatorit. Tatal meu, dispunand de mijloace financiare suficiente, a vrut ca mama sa stea cu noi acasa, iar el sa aduca banii. In jurul anului 2003, mama a aflat accidental ca tata nu numai ca are o amanta, dar ca a si conceput un copil cu aceasta. Ulterior, au inceput certuri in casa, mama fiind injurata in mod constant, justificarea tatalui meu (exprimate printre urlete atat la mama, cat si la noi, copiii, care ii luam apararea mamei) fiind aceea ca el aduce banii in casa si (aici este cuvant cu cuvant), daca vrea, face si 10 copii cu altele, ca la banii lui isi permite. Pana sa devenim majori, certurile au continuat, sub diferite pretexte (ba ca mama n-a muncit si tot felul de alte aberatii). In casa a existat constant o stare de tensiune (gasind un bec aprins de 2 minute intr-o camera goala, tatal meu l-a spart si ne-a injurat pentru ca risipim bani; injuraturi adresate mamei pentru ca a cumparat sticle de apa si nu bidoane , si nu insulte gen "idioato", ci cu morti, raniti etc.). De 3 zile, eu si mama mea (fratele meu e neutru) ne luam injuraturi in fiecare seara, eu pentru ca i-am luat apararea mamei, mama pentru ca a trimis un mesaj de pe telefon in timp ce era langa el, el fiind convins ca ea il insala (ceea ce nu e adevarat). Amandoi au cazut de acord sa divorteze. Tin sa mentionez ca mama mea nu a intentat divort in urma cu mai mult timp din frica si din lipsa de bani, ea primea doar ce i se dadea, tata a controlat de unul singur finantele si inca o face, ea n-ar fi avut cum sa ne intretina de una singura. Legat de scandalurile din ultimele seri, am inregistrari audio in care suntem injurati in ultimul hal, tatal meu avand o atitudine care se rezuma "nu ma intereseaza de legi la banii mei" (se intampla ca sunt proaspat absolvent de facultate de drept si i-am spus de toate lucrurile de care se face vinovat, cat mai obiectiv posibil). De mentionat ar mai fi si ca in ciuda certurilor, erau si cateva perioade de normalitate. El cumpara destul de des vacante in strainatate unde mergeam cu toti (adevarul e ca mama mergea cu forta, tata fiind de parere ca il face de ras daca se duce singur pe undeva, eu la fel, mergeam doar pentru ca insista, spunandu-mi ca sunt un prost si cand oi fi pe banii mei n-o sa mai plec nicaieri). De asemenea, mama nu a mai avut o atitudine apropiata de el de cand a aflat de infidelitati. A tinut casa (curatenie, mancare), ne-a crescut pe noi pana la varsta majoratului, pe tata l-a ajutat cand a avut nevoie, daca putea, doar ca nu a mai intretinut relatii intime cu el.

Intrebarea evidenta: avand in vedere ca atitudinea tatalui meu fata de noi poate fi probata prin inregistrari si marturii, iar el apare pe certificatul de nastere al copilului din afara casatoriei ca parinte al copilului, este suficient pentru a se declara un divort din culpa exclusiva?
Asta este evident, intrebarea nu este daca poate fi ceruta o reziliere, ci daca are temei juridic.
Avem doi soti cu doi copii, ambii majori (unul dintre ei detine un imobil, daca are vreo relevanta la finalul postarii), toti locuiesc impreuna. Unul dintre soti este asociat unic si administrator al unei firme care detine imobilul in care locuieste familia, iar celalalt sot (nu asociatul/administratorul firmei) detine prin contract de comodat un etaj din imobil. De asemenea, sotii detin impreuna mai multe imobile, toate acestea fiind inchiriate. Cei doi soti nu se mai inteleg, iar cel care este administratorul firmei ii spune celuilalt sot sa se mute (mai degraba il ameninta ca il da afara din casa).
1. Este posibila rezilierea unilaterala a comodatului? (eu din ce am citit inteleg ca doar daca este pe perioada nedeterminata, nu cunosc lucrul asta) Cum intervine faptul ca spatiul este considerat locuinta familiala? (nu este notat in cartea funciara)
2. In cazul in care se poate desfiinta comodatul si celalalt sot poate fi evins, poate acesta rezilia una din locatiuni pentru a se muta in imobilul ce face obiectul locatiunii?