avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desfiintarea unui comodat (locuinta familiala) si a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desfiintarea unui comodat (locuinta familiala) si a unei locatiuni

Avem doi soti cu doi copii, ambii majori (unul dintre ei detine un imobil, daca are vreo relevanta la finalul postarii), toti locuiesc impreuna. Unul dintre soti este asociat unic si administrator al unei firme care detine imobilul in care locuieste familia, iar celalalt sot (nu asociatul/administratorul firmei) detine prin contract de comodat un etaj din imobil. De asemenea, sotii detin impreuna mai multe imobile, toate acestea fiind inchiriate. Cei doi soti nu se mai inteleg, iar cel care este administratorul firmei ii spune celuilalt sot sa se mute (mai degraba il ameninta ca il da afara din casa).
1. Este posibila rezilierea unilaterala a comodatului? (eu din ce am citit inteleg ca doar daca este pe perioada nedeterminata, nu cunosc lucrul asta) Cum intervine faptul ca spatiul este considerat locuinta familiala? (nu este notat in cartea funciara)
2. In cazul in care se poate desfiinta comodatul si celalalt sot poate fi evins, poate acesta rezilia una din locatiuni pentru a se muta in imobilul ce face obiectul locatiunii?
Cel mai recent răspuns: paga_nov , utilizator 10:33, 18 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Un contract de locatiune sau de comodat se poate desfiinta fie de comun acord sau prin instanta.
Oricare dintre parti poate solicita aceasta reziliere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Asta este evident, intrebarea nu este daca poate fi ceruta o reziliere, ci daca are temei juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Comodat încurcat rău de coproprietari Mister Proper Mister Proper Bună ziua, Am următoarea speță : am cumpărat o cota de 1/2 dintr-un imobil, de la persoana A. Pe cealaltă cota de 1/2 este coproprietar persoana B. ... (vezi toată discuția)