avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters374318

Activitate ContSters374318

Intrebare, in cazul asta in care pontajul dovedeste ca angajatul a fost 8 h pe zi la munca conform contractului insa intradevar acesta a lipsit dar nu este nicaieri dovada si nici avertizarea ca a lipsit dar i se efectueaza incetare colaborare pe motivul orelor nemotivate.
Poate sa obtina castig de cauza angajatul, in ideea in care i s-a acceptat lipsa de ore.
Răspuns la discuția Concediere
Din pacate nu, exista doar dovada semnaturii biletelor de invoire pt fiecare plecare la facultate, dovada pontarii regulate cu lipsuri de ore saptamanale care nu a fost contestata sau avertizata.
Adica studenta nu a primit niciun avertisment in scris pt nedisciplinare pe motivul nerespectarii normei de lucru.
Acum se refuza semnarea invoiriilor de catre oricare din persoanele competente sa semneze.
Răspuns la discuția Concediere
Va multumesc pentru raspuns.
La prejudicii ma refer la faptul ca la acceptarea colaborarii au fost detalii stabilite care au functionat o perioada de timp iar apoi brusc s-au schimbat pe motivul negarii ca au fost vreodata de acord cu decizia de acceptare a orarului si acum cu motivul de obligativitate de nu a i se mai acorda transport pe motiv ca nu mai sunt locuri/ sau ca nu se poate, anagajata fiind obligata cu transportul in comun, care nu ar fi o problema daca ar putea ajunge la timp ( ar fi decontat) dar nu ajunge la timp iar asta este un alt motiv, cel al intarzierii.
Aici ma refer la faptul cum ar putea angajata sa dovedeasca deciziile stabilite la acceptarea colaborarii. Poate nu m-am exprimat corect.
Deasemenea in cazul demisiei din partea angajatei care este obligata de imprejurari datorita acestor situatii carora nu le mai poate face, ar trebui sa puncteze motivul direct de ce demisioneaza si ce se intampla pe viitor daca nu respecta preavizul legal de 20 zile conform contractului.
Discuție Concediere
Buna ziua,
Avand in vedere o studenta angajata cu norma intreaga de 8h/zi, primeste la angajare promisiunea ca orarul facultatii este aprobat iar dupa o perioada de 4 luni de zile se doreste concedierea acesteia pe motivul ca nu poate sa stea 8 ore pe zi la munca. Defapt s-a invocat acest motiv datorita faptului ca studenta nu este agreata de o parte din angajati iar acesti incearca concedierea. In ceea ce priveste situatia de fata, aceasta nu are probleme de natura profesionala, nu are nemultumiri, doar sigurul motiv invocat este plecarile la facultate. Problema este urmatoarea, pana in momentul de fata au fost semnate invoirile pt fiecare plecare a sa, acum se refuza semnarea plus ca avea asigurat transportul imrpeuna cu angajatii iar acum este obligata cu transportul in comun care nu ii permite sa ajunga la ora corecta la locul de munca.
In cazul de fata ce se poate face? Ce drepturi trebuie sa isi ceara studenta?
1. Am inteles de un salariu compensatoriu conform contractului colectiv de munca.
2. Poate obtine somaj daca e studenta?
3. Cum poate plati firma pt aceste prejudicii?
4. Daca i se desface contractul de munca nedisciplinar ca pleaca la facultate ce trebuie sa cunosca studenta si cu ce o afecteaza pe viitor.

Va rog niste raspunsuri.
Va multumesc.
Buna ziua,
Studenta la zi si am un job principal de 8 h pe zi, de luni pana vineri iar ar trebui ca incepand de saptamana viitoare sa mai am un job cu norma part time de 20 de ore pe saptamna, respectiva lucru doar in weekend.
As dori sa stiu ce trebuie sa am in vedere pt a nu avea probleme de natura legislativa cu niciun angajator.
Ce declaratie trebuie sa dau, am inteles ca trebuie sa declar job-ul principal deoarece doar dintr-o parte pot primi tichete de masa.
Deasemenea am vazut un anunt ca, daca salariu depaseste peste 27 de mil de lei trebuie sa declari undeva la fisc. O sa va rog sa imi spuneti detaliile si bineinteles care sunt obligatiile angajatorilor dar si obligatiile mele ca angajat.
Va multumesc.