avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare ore de munca nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare ore de munca nemotivate

Cum pot contesta faptul ca am fost pontat cu un numar de ore nemotivate, in conditiile in care firma nu dispune de un sistem de pontare electronic (ex.: cu cartela) si (din cate stiu) nici de camere de luat vederi, mijloace prin care s-ar putea dovedi ora la care am intrat/iesit din unitate? La biroul Personal mi s-a comunicat ca asa a decis directorul, fara sa mi se dea vreun document. Mentionez ca nu este prima data cand mi se intampla acest lucru. In realitate, aceste lucruri sunt razbunari ale directorului determinate de activitatea mea sindicala. Evident, directorul poate oricand sa ceara unor subordonati servili sa dea delaratii false care sa-i sustina decizia. Dar, sunt acestea suficiente?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 21 Ianuarie 2016
Condica de prezenta semnati ?
Am semnat la sosire si la plecare, in fiecare zi.
Incercati sa obtineti o copie de pe condica de prezenta si apoi promovati o actiune in instanta.
Intrebare, in cazul asta in care pontajul dovedeste ca angajatul a fost 8 h pe zi la munca conform contractului insa intradevar acesta a lipsit dar nu este nicaieri dovada si nici avertizarea ca a lipsit dar i se efectueaza incetare colaborare pe motivul orelor nemotivate.
Poate sa obtina castig de cauza angajatul, in ideea in care i s-a acceptat lipsa de ore.
Daca se dovedeste ca a fost prezent, atunci decizia de concediere va fi anulata de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara -- absente nemotivate. GelluNaum GelluNaum Va salut, Va prezint situatia mea ciudata: Sunt angajat la firma X, firma mare (>4000 angajati) pe post de programator. Sunt angajat la firma asta de ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris pentru absenta nemotivata roda67 roda67 In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea ... (vezi toată discuția)