avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate ionescubianca

Activitate ionescubianca

Discuție Alocatie Copiii
Buna ziua,
Vreau sa cer alocatie pt copil din Romania, precizez ca noi locuim in Spania. Lucreaza doar sotul meu. Am inteles ca as avea nevoie de un formular E411. Imi puteti da mai multe detalii despre ce ar trebui sa fac, de unde i-au formularul? Aici mi s-a spus ca trebuie sa il aduc din Romania sa il prezint autoritatiilor spaniole dupa care ei imi vor da alt formular cu care sa merg inapoi in Romania. Mi se pare cam complicat. Daca puteti sa imi explicati toti pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția cote parti imobil
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mai am cateva nelamuriri deoarece executorul judecatoresc nu pare dornic sa imi explice anumite lucruri, asa ca va intreb pe voi poate ma puteti ajuta.
Tot in publicatia de vanzare scria asa:

"Vánzarea are loc la cererea formulata de creditorul POP I. , cu domiciliul in...., care a solicitat punerea in executare a titlului executoriu: DECLARATIE-CHITANTA autentificata sub nr. ...din 08.10.2012 de catre Biroul Notarului Public ..., investit cu formula executorie, impotriva debitorului CUTUS E. , cu domiciliul ..."

"ImobiIuI este ipotecat in favoarea OTP BANK ROMANIA S.A., este inscrisa ipoteca legala la solicitarea PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA..., este urmarit silit de creditorul BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. in dosarul de executare nr. 39/2013 al BEJ M. I., este urmarit silit de creditorul OTP FACTORING ZRT in dosarul de executare nr. 40/2012 al SCPEJ MAN SI ASOCIATII."
1.Domnul Pop are domiciliu la adresa apartamentului care e scos la licitatie. De ce ar putea el cere vanzarea si punerea in executare a declaratiei-chitante impotriva doamnei Cutus?
2.Cine e proprietarul? Domnul Pop care are domiciliul acolo?
3.Imobilul este ipotecat, dar apar 2 dosare de executare diferite. Pe mine ca si cumparator cum ma afecteaza asta?

Nicaieri in publicatie nu am vazut sa apara scris ca se vinde liber se sarcini, ceea ce ma face sa cred ca nu e o idee buna cumpararea lui.
Daca totusi as merge inainte cu cumpararea apartamentului ce problema as putea intampina?
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
As vrea sa stiu la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un imobil (casa/apartament) prin executor?
multumesc
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament executat silit. Am gasit publicatia de vanzare si am unele nelamuriri in privinta cotelor parti. In publicatie scrie asa "inscris in cartea funciara..., numar topo. ...., constánd din apartament compus din 2 camere, 1 bucatarie, 1 baie, 1 vestibul, 1 logie, 1 sas, Sc=45,79 mp. si cota de 13/460 parte folosinta teren, cota de 2,86/100 parte din partile indivize comune, evaluat la pretul de 79.000 lei." Astea inseamna ca apartamentul se vinde tot? sau doar o cota parte? Cota de 2,86/100 este defapt o cota din toata cladirea de apartamente?
Va multumesc de informatii
Buna ziua,

Eu şi soţul meu dorim sa cumpărăm o casă scoasă la licitaţie publică de către un executor. Avem nişte nelămuriri şi de aceea vă cerem ajutorul, pentru a nu se dovedi ulterior că a fost o investiţie proastă.
Ce trebuie să ştim/ luăm în considerare când participăm la o astfel de licitatie? Sau în cazul în care caştigăm licitaţia? Regulile de participare la licitaţie le ştim, aici mă refer strict doar la faptul că imobilul, cel mai probabil a fost ipotecat şi dacă pe noi ne poate afecta asta. Imobilele scoase la licitaţie se pot vedea înainte de licitaţie?O altă problema ar fi dacă cumparam această casă îi putem schimba destinaţia în spaţiu comercial? Şi dacă da, care este procedura?

Vă mulţumim