avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparare imobil executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparare imobil executat silit

Buna ziua,

Eu şi soţul meu dorim sa cumpărăm o casă scoasă la licitaţie publică de către un executor. Avem nişte nelămuriri şi de aceea vă cerem ajutorul, pentru a nu se dovedi ulterior că a fost o investiţie proastă.
Ce trebuie să ştim/ luăm în considerare când participăm la o astfel de licitatie? Sau în cazul în care caştigăm licitaţia? Regulile de participare la licitaţie le ştim, aici mă refer strict doar la faptul că imobilul, cel mai probabil a fost ipotecat şi dacă pe noi ne poate afecta asta. Imobilele scoase la licitaţie se pot vedea înainte de licitaţie?O altă problema ar fi dacă cumparam această casă îi putem schimba destinaţia în spaţiu comercial? Şi dacă da, care este procedura?

Vă mulţumim
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 21:09, 25 Noiembrie 2015
Buna ziua,

In primul rand puteti contacta executorul pentru a solicita informatii despre imobil intrucat pentru acesta s-a intocmit un raport de evaluare in vederea stabilirii valorii de piata.
Puteti solicita executorului sa va arate raportul in cazul in care evaluatorului i s-a permis accesul in imobil si a realizat si niste poze.
Daca nu primiti sprijin din partea executorului puteti merge personal la locul imobilului si sa vedeti starea acestuia, macar din exterior, desi cu putin noroc daca nimeriti niste vecini s-ar putea sa aflati mai multe decat dintr-un raport de evaluare.:D
Cumparatorii mai sunt sfatuiti sa se intereseze de datoriile la serviciul de impozite si taxe si de eventualele datorii la asociatia de proprietari, desi acestea nu pot fi puse sub nici o forma in sarcina noului cumparator.
Intradevar sunt multe cazurile in care asociatiile de proprietari au incercat sa forteze noul cumparator sa achite vechile datorii ale fostului proprietar, dar va sfatuiesc sa nu cadeti in aceasta capcana.
De asemenea,referitor la impozite si taxe, nici acestea nu va privesc atata timp cat exista executori fiscali pentru a se ocupa si de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita costelilie50 costelilie50 am o datorie de aprox.55000euro catre un creditor.Vor sa scoata imobilul ipotecat la licitatie pt recuperarea datoriei.A venit un evaluator care a evaluat ... (vezi toată discuția)
Executare silita - licitatie adjudecare imobil naepot naepot Buna ziua, As dori sa stiu daca la licitatia de vanzare a unui imobil, ca urmare a executarii silite, trebuie/poate sa fie prezent si debitorul. Multumesc. (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)