avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote parti imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote parti imobil

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament executat silit. Am gasit publicatia de vanzare si am unele nelamuriri in privinta cotelor parti. In publicatie scrie asa "inscris in cartea funciara..., numar topo. ...., constánd din apartament compus din 2 camere, 1 bucatarie, 1 baie, 1 vestibul, 1 logie, 1 sas, Sc=45,79 mp. si cota de 13/460 parte folosinta teren, cota de 2,86/100 parte din partile indivize comune, evaluat la pretul de 79.000 lei." Astea inseamna ca apartamentul se vinde tot? sau doar o cota parte? Cota de 2,86/100 este defapt o cota din toata cladirea de apartamente?
Va multumesc de informatii
Cel mai recent răspuns: ionescubianca , utilizator 16:20, 9 Februarie 2017
Adica se vinde tot apartamentul, si o cota din terenul de sub bloc si o cota din partile comune (cum ar fi casa scarii)
cota aceea din partile si dependintele comune se refera la cota parte din scarile blocului, lift. uscatorie etc...este o coproprietate fortata, adica dvs si ceilalalti proprietari ai apartamentelor din respectivul bloc aveti cate o cota parte din scari lift, uscatorie sapalatorie. la fel si cota parte din terenul pe care este construit blocul. Apartamentul nu sta in aer si ca sa ajungeti la el trebuie sa treceti prin scara blocului, deci este o coproprietate comuna si fortata si se transmite cu apartamentul impreuna.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
ContSters338589, utilizator
Daca acestea sunt toate mentiunile referitoare la bun atunci apartamentul se vinde tot, impreuna cu cota din partile comune (casa scarii, hol, ghena, etc) si cota teren - este vorba despre terenul pe care este construit imobilul)
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
Consuela Scarlat, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mai am cateva nelamuriri deoarece executorul judecatoresc nu pare dornic sa imi explice anumite lucruri, asa ca va intreb pe voi poate ma puteti ajuta.
Tot in publicatia de vanzare scria asa:

"Vánzarea are loc la cererea formulata de creditorul POP I. , cu domiciliul in...., care a solicitat punerea in executare a titlului executoriu: DECLARATIE-CHITANTA autentificata sub nr. ...din 08.10.2012 de catre Biroul Notarului Public ..., investit cu formula executorie, impotriva debitorului CUTUS E. , cu domiciliul ..."

"ImobiIuI este ipotecat in favoarea OTP BANK ROMANIA S.A., este inscrisa ipoteca legala la solicitarea PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA..., este urmarit silit de creditorul BRD GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. in dosarul de executare nr. 39/2013 al BEJ M. I., este urmarit silit de creditorul OTP FACTORING ZRT in dosarul de executare nr. 40/2012 al SCPEJ MAN SI ASOCIATII."
1.Domnul Pop are domiciliu la adresa apartamentului care e scos la licitatie. De ce ar putea el cere vanzarea si punerea in executare a declaratiei-chitante impotriva doamnei Cutus?
2.Cine e proprietarul? Domnul Pop care are domiciliul acolo?
3.Imobilul este ipotecat, dar apar 2 dosare de executare diferite. Pe mine ca si cumparator cum ma afecteaza asta?

Nicaieri in publicatie nu am vazut sa apara scris ca se vinde liber se sarcini, ceea ce ma face sa cred ca nu e o idee buna cumpararea lui.
Daca totusi as merge inainte cu cumpararea apartamentului ce problema as putea intampina?
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota coproprietate fortata gigi58 gigi58 Buna seara. Revin cu intrebare legata de vanzarea unui uscator, bun aflat in coproprietatea fortata a mai multor proprietari dintr-un bloc de ... (vezi toată discuția)
Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)