avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin0688

Activitate Catalin0688

Buna ziua
Am si eu o mica problema in ceea ce priveste pensia alimentara platita fiului meu. Problema este ca desi platesc lunar aceasta pensie alimentara, banii sunt folositi in alte scopuri.
Exista posbilitatea sa justific cheltuirea pensiei alimentare cu bonuri care sa ateste activitatile, cheltuile facute in interesul minorului? (aici ma refer la haine, mancare, medicamente, excursii, distractie, jucarii).
Divortul s-a produs pe calea amiabila, la notar unde am convenit o anumita suma. Fosta nevasta ameninta cu judecatoria. Mentionez ca pana acum am platit pensia alimentara, dar nu mi se pare corect. In cazul in care ajung in instanta pot sa dovedesc cu bonuri cheltuielile facute in interesul copilului? Se accepta asa ceva? Ce se poate intampla in instanta in cel mai rau caz? Am vreo sansa sa obtin o hotarare judecatoreasca care sa imi accepte aceste cheltuieli ca si alocatie si sa nu mai fiu obligat sa le platesc in numerar?
Imi cer scuze de multitudinea de intrebari.
Cu stima
Răspuns la discuția Santaj pensie alimentara
Va multumesc pentru sfat. Credeti-ma am incercat sa discut. Nu eu sunt cel care ameninta. Si oricum o sa am grija de copilul meu si o sa ii fiu alaturi din toate punctele de vedere. Dar aici nu este vorba de relationarea intre doua persoane. Aici e vorba de amenintare si santaj. Pana la urma cred ca o sa ma adresez instantei sa stabileasca cu exactitate cuantumul pensiei alimentare. Si daca amenintarile continua, o sa ma adresez institutiilor competente. Suntem intr-o tara democratica (inca cred asta) si fiecare dintre noi avem atat obligatii in fata legii cat si drepturi.
Răspuns la discuția Santaj pensie alimentara
Buna ziua. Eu si asa petrec destul de mult timp cu minorul. Cheltui undeva pe la 1500 RON in fiecare luna pe diverse activitati impreuna cu el pe langa pensia alimentara. (excursii, haine, jucarii etc). Nu banii sunt problema ci ideea in sine. Daca tot este pensie alimentara pentru copil sa fie folosit in interesul lui si nu in interesul mamei. In caz de proces, chitantele, facturile cu care pot sa dovedesc sumele cheltuite in interesul copilului se pot deduce din pensia alimentara? Va multumesc
Buna ziua.
Am divortat de aproximativ 7 luni pe cale amiabila. Am convenit cu fosta sotie ca pensia alimentara pe care urmeaza sa o platesc este de 25 % din veniturile realizate. Eu in cartea de munca am 1500 RON salariul, dar sunt si administrator de firma. In ultima vreme fosta nevasta a inceput sa ma ameninte, ca daca nu ii dau macar 1000 RON pe luna, trimite ANAFUL si mai stiu eu ce corp de control la societatea unde sunt administrator. Nu ar fi problema controlul dar in conditiile astea nu stiu la ce sa ma astept pe viitor.
Mentionez ca ea lucreaza la stat la ministerul de interne.
Daca inregistrez pe telefon convorbirea cand ma ameninta, pot sa ma folosesc de aceea inregistrare in instanta?
Si unde se incadreaza fapta?
Va multumesc anticipat.
Cu stima

Va multumesc frumos. Cu stima
Multumesc frumos pentru raspuns. Bunurile (mijloacele fixe) societatii intra la partaj? (masini, conturi, calculatoare etc)
Buna ziua
Din cate se pare, urmeaza sa divortez in viitorul apropiat.
In momentul de fata sunt asociat cu 50% la un SRL infiintat inainte de casatorie. Ma intereseaza daca aceste actiuni, bunuri ale SRL-ului se impart la partaj? Totodata maintereseaza daca in pensia alimentara intra si 25% din dividente?
Si inca o intrebare. Inainte de casatorie am luat si un apartament cu cota egala cu sotia. (prin credit imobiliar care este in curs de derulare). Acest apartament cum se partajeaza?
Va multumesc anticipat.
Cu stima