avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor - solutii alternative
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor - solutii alternative

Buna ziua
Am si eu o mica problema in ceea ce priveste pensia alimentara platita fiului meu. Problema este ca desi platesc lunar aceasta pensie alimentara, banii sunt folositi in alte scopuri.
Exista posbilitatea sa justific cheltuirea pensiei alimentare cu bonuri care sa ateste activitatile, cheltuile facute in interesul minorului? (aici ma refer la haine, mancare, medicamente, excursii, distractie, jucarii).
Divortul s-a produs pe calea amiabila, la notar unde am convenit o anumita suma. Fosta nevasta ameninta cu judecatoria. Mentionez ca pana acum am platit pensia alimentara, dar nu mi se pare corect. In cazul in care ajung in instanta pot sa dovedesc cu bonuri cheltuielile facute in interesul copilului? Se accepta asa ceva? Ce se poate intampla in instanta in cel mai rau caz? Am vreo sansa sa obtin o hotarare judecatoreasca care sa imi accepte aceste cheltuieli ca si alocatie si sa nu mai fiu obligat sa le platesc in numerar?
Imi cer scuze de multitudinea de intrebari.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 17 Noiembrie 2016
Ar trebui sa va adresati instantei inainte pt a cere ca aceasta sa incuviinteze ca dvs sa platiti pensia in natura, justificati si bine ar fi sa si puteti dovedi , ca banii se duc si pe alte lucruri care nu tin de minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)
Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe numele minorei, nu s-o trimit lunar fostului soț. pot obține acest lucru printr-un proces? corina25caval corina25caval Pot initia un proces in urma caruia se poate stabili ca eu sa nu ii mai trimit fostului sot pensie alimentara si sa o depun intr-un cont pe numele minorei? (vezi toată discuția)
Modificare pensie alimentara alin__79 alin__79 Sunt divortat din 2007 si in ultimii 3 ani copilul sta aproximativ 60% la mine (in acte ar trebui sa stea cam 40%, dar in intersul copilului am agreat verbal ... (vezi toată discuția)