avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Santaj pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Santaj pensie alimentara

Buna ziua.
Am divortat de aproximativ 7 luni pe cale amiabila. Am convenit cu fosta sotie ca pensia alimentara pe care urmeaza sa o platesc este de 25 % din veniturile realizate. Eu in cartea de munca am 1500 RON salariul, dar sunt si administrator de firma. In ultima vreme fosta nevasta a inceput sa ma ameninte, ca daca nu ii dau macar 1000 RON pe luna, trimite ANAFUL si mai stiu eu ce corp de control la societatea unde sunt administrator. Nu ar fi problema controlul dar in conditiile astea nu stiu la ce sa ma astept pe viitor.
Mentionez ca ea lucreaza la stat la ministerul de interne.
Daca inregistrez pe telefon convorbirea cand ma ameninta, pot sa ma folosesc de aceea inregistrare in instanta?
Si unde se incadreaza fapta?
Va multumesc anticipat.
Cu stima

Este santaj. Chiar daca folosul urmarit este sa zicem unul just (adica ar avea drepul la acei bani), tot santaj se numeste.
CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 207
Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Eu nu îl vad șantaj în sensul legii penale. E o amenințare ( nici asta în sens penal) pe care ar trebui sa o luați în serios. Dacă dvs câștigați 1500 și în realitate, femeia e absurda sa pretindă o mie lei și poate ca nu e absurda.
Dacă e totul în regula, nu aveți de ce va teme, iar dacă face plangere din rea credință, dacă va acuza de fapte care nu exista, ii puteți face plangere pt denunț calomnios.
Poate reușiți să vă înțelegeți asupra platii unei pensii decente sau sa contribuiți în natură.
Buna ziua. Eu si asa petrec destul de mult timp cu minorul. Cheltui undeva pe la 1500 RON in fiecare luna pe diverse activitati impreuna cu el pe langa pensia alimentara. (excursii, haine, jucarii etc). Nu banii sunt problema ci ideea in sine. Daca tot este pensie alimentara pentru copil sa fie folosit in interesul lui si nu in interesul mamei. In caz de proces, chitantele, facturile cu care pot sa dovedesc sumele cheltuite in interesul copilului se pot deduce din pensia alimentara? Va multumesc
Asta va ajuta in cazul unui proces de majorare al pensiei sau in cazul unei executari silite.

Incercati sa linistiti spiritele cu o negociere. Incercati sa va raportati la nevoile copilului si nu la cati bani puteti da dv. sau mama.
Intrebati mama ce ar dori in plus sa aiba copilul si nu are.
Contactati un avocat si/sau un mediator si incercati o negociere. daca discutati singur cu ea, nu recurgeti tot la amenintari si nu continuati discutia pana la cearta. La momentul la care discutia se blocheaza, mai bine iesiti din ea.

Alte discuții în legătură

Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Talharie sau furt? bogosianu bogosianu Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x? (vezi toată discuția)
Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)