Daca platesc eu expertiza, presupun ca e cateva sute de lei, firma nu imi va mai inapoia banii, doar prin instanta. Eu vroiam sa stiu ce pot face cand ANPC nu rezolva problema. Ma duc direct in instanta sau pot face o sesizare la institutia prefectului?
Buna ziua, am niste probleme cu o firma de termopane, au fost mai multe dar prin anpc s-au rezolvat o parte din ele doar ca geamul de la dormitor trosneste la caldura, asta iarna m-a terminat psihic, nu am putut sa dorm toata noapte, cred ca de la diferenta de temperatura. Anpc-ul si firma montatoare au spus ca nu aud nimic si sa renunt, eu am incercat sa filmez dar nu se aude sunetul in filmare decat foarte incet. Comisarul de la Anpc imi spune sa-mi vad de treaba si sa nu il mai deranjez. Ce sa fac in acest caz? Ma duc direct in instanta? Am inteles ca ar exista o procedura numita plangere la institutia prefectului. Sa urmez aceasta cale? Si cum trebuie sa procedez exact? Va multumesc anticipat pentru orice sfat primit. Va veni iarna si cred ca voi face o cadere nervoasa daca mai trec iarasi prin asta.
Buna ziua, ma scuzati ca va deranjez dar as mai dori un sfat. Pana la urma au venit si au schimbat usa de buna voie, inainte au venit de vreo 3 ori sa o regleze dar nu au putut. Dupa ce au schimbat usa este aceeasi problema, nu sta usa deschisa. Ei au zis ca atat, mai mult nu mai au ce face. Cum sa procedez in continuare? Ce sa cer la Anpc? Pot cere sa imi returneze banii si sa caut eu alta firma?
Buna ziua, am si eu o mare problema, am montat geamuri termopan cu o firma acum o luna iar usa de la balcon nu se deschide, au fost de 2 ori sa o repare plus 2 alte echipe care au constatat si astazi mi-a zis muncitorul ca a 3-a oara nu mai vine ca el nu stie ce sa-i faca, el atat poate si nu e vina lui.Eu nu pot iesi pe balcon. Face proba, sta deschisa, dupa 12 ore cand umblu eu la ea nu o mai pot deschide, se tranteste inapoi singura. Intrebarea mea pentru dvs este, pot merge la politie sa fac plangere penala pentru inselaciune?O sefa de la firma lor a zis ca pot merge la Anpc, vor primi o amenda si asta e, oricum eu nu au ce face ca ei alta usa nu imi dau. Am dat o gramada de bani pe ele, este casa mamei si ea este in varsta, se plange ca ea moare ca nu mai suporta, eu ce sa fac in situatia asta?Cine ma poate ajuta si pe mine in tara asta?
Buna ziua, am si eu o intrebare, sper sa ma poata ajuta cineva.Legea 24/2007, art. 12. punctul 5.
" In cazul arborilor ornamentali (tei, salcam, castan, artar, mesteacan, stejar) plantati pe spatiile verzi din domeniul public, precum si al celor plantati in aliniamente in lungul bulevardelor si strazilor, pe terenurile din zonele urbane si rurale, este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal si rutier, a imobilelor aflate in apropiere, precum si a celor de pe traseul retelelor aeriene. La mine in oras se taie toti teii, nu tine nimeni cont de lege. Am un tei la geam, daca vin sa-l taie intentionez sa fac scandal.Ce pot face?Am legea de partea mea dar nu tine nimeni cont.Va veni politia locala, ii voi arata legea si probabil ma vor conduce la sediu.Am vreo sansa in demersul meu?In tara asta mori cu dreptatea la gat? Va multumesc anticipat!
Nu cred ca intreb eu bine, nu stiu cum sa ma exprim.As dori sa stiu daca cei 6 ani intra in total cand vorbim de cotizare, si avem in situatia de fata 30 de ani si 6 luni, sau fiind ani bonus nu intra in calcul si raman cei lucrari 24 de ani si 6 luni.Deci fara 6 lui nu va fi stagiu minim de cotizare.
Dar cu legea noua, cand vor creste pensiile la cei cu grupe, ei i se vor calcula si cei 6 ani bonus de grupa?Asta nu stiu eu si nu stiu pe cine sa intreb.Ramane cu 24 si 6 luni sau intra in calcul si cei 6 ani si face 30?Ca atunci va creste si pensia ei cu ceva.
A iesit la pensie din 2004.Eu am citit ca stagiul minim la grupa 2 urca la 25 de ani.Mama are 24 si 6 luni si vroiam sa stiu daca o va afecta sau va castiga si ea ceva la pensie indiferent de noii ani din lege.Si daca stiti, are 6 ani de grupa bonus, aia adunati conform legii cu 25%.Se calculeaza la total?Sau fiind anii primiti nu se calculeaza ca si ani in care s-a platit contributii la pensii.Aici nu stiu eu ce sa cred.Va multumesc anticipat.
Buna ziua, as dori sa stiu daca in urma votului de azi pensia mamei mele ar putea creste.Ea are 24 de ani si 6 luni in grupa 2 plus 6 ani bonus.Acum scade perioada de cotizare la 25 de ani de la 30.Ea va primi ceva?Sa neavand 25 nu primeste nimic, poate mai si pierde din ea? Multumesc anticipat
Buna ziua, daca una dintre parti refuza medierea se poate face ceva?Vreau sa ajung la o intelegere cu cineva, verbal am reusit dar nu vrea prin mediator.Daca cer la judecator mediere, ce se poate face?Multumesc anticipat