Care este termenul de decadere pentru a introduce o actiune care are decaderea in 5 zile de la data comunicarii,solicitarii.Pe data de 25 ianuarie 2016 (luni),o instanta solicita proba cu interogatoriu pt pers juridica, in termen de 5 zile.Interogatoriile s-au depus prin posta ,in data de 01.02.2016.Potrivit art 181 NCPC
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socoteşte pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
3. când termenul se socoteşte pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Avand in vedere alin (1) pct 2 si alin (2) ,termenul se socoteste incepand cu data de 26.01.2016 (marti,miercuri,joi,vineri-4 zile,apoi ziua de implinire a termenului fiind sambata 9 (zi nelucratoare) ca si duminica,atunci termenul ar trebui sa fie pana la data de 01.02.2016 inclusiv. Decaderea fiind in data de 02.02.2016.
Arat ca plicul cu respectivele interogatorii au fost depuse la posta in data de 01.02.2016 si nu la instanta. Din cate am calculat,data de 01.02.2016,era in termen,iar instanta a hotarat decaderea conf art 254,alin 4,li c. este corect?
Cand se prezinta instantei ,lista cu intrebarile care vor fi adresate celui chemat la proba cu interogatoriu? La prima infatisare sau odata cu inscrisul care propune adminitrarea probei cu interogatoriu? Ce articole avem?
ce lege ne spune care este locul legal pentru a conova un angajat la cercetare disciplinara. Daca sediul firmei este la 400 km, in baza a caror documente se poate prezenta la cercetare? Poate impune si cazare, acest timp de deplasare. Locul se comunica de catre firma,dar in ce baza legala? Nu poti cheltui cateva sute de lei pe care poate nu-i ai. si atunci cum sa te prezinti. Nu este obligat patronul sa te convoace la punctul tau de lucru?
Cine are obligatia de a < emite> ordinul de deplasare. Cand spun ,emite,ma refer la completarea cu antet,numele persoanei care urmeaza a face deplasarea,scopul deplasarii,durata,unde..,sampila unitatii si semnatura,date emiterii ordinului
Cunosc ca persoana care urmeaza sa faca deplasarea,completeaza datele in urma carora se deconteaza numerarul,evident dupa aprobare. aveti un cadru legislativ?
In unele tratate si practici judiciare se ia in calcul,data emiterii ceea ce mi se pare corect pentru simetrie.,Altfel,in cazul in care un salariat a fost sanctionat pe 1.01.2015 pe trei luni cu reducere 10% si apoi a mai fost sanctionat pe 3.03.2015 se va lua in calcul data emiterii primei decizii si nu perioada pentru care a fost sanctionat. In emiterea unei decizii care ar fi emisa avand ca si recidiva si ala sanctiune se face trimitere la <decizia cu nr...emisa la data de...> Nu importa perioada.
Nu am fost lamurit pe deplin.Deci ,chiar daca sanctiunile anterioare sau radiat prin curgerea termenelor ,au influenta asupra deciziei prezentei la stabilirea ei?Este in contradictie cu efectul nul in urma radierii. (nu produce efecte pe viitor). Daca nu produce efecte, atunci cum sa se ia in considerare ? De la ce data curg termenele de radiere? Ce articol din Codul muncii zice ca se ia in considerare speta cea mai favorabila salariatulu