avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate adriabd

Activitate adriabd

Buna ziua,
As dori sa stiu daca:
1. e adevarat ca din 2016 se mareste impozitul pentru sediile de firme?
2. in cazul intrarii in vigoare a unei asemenea legi, ea se aplica si pentru o locuinta ce a fost declarata sediul unei asociatii non-profit (ONG)?
3. exista posibilitatea legala ca un ONG sa fiinteze neavand sediu fizic (eventual, doar o casuta postala, unde sa fie trimise documentele emise de diferite institutii publice, functie de caz), mai ales ca noi ne desfasuram activitatea preponderent in spatiul beneficiarilor? care ar fi temeiul legal in baza caruia nu e nevoie de sediu fizic?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua,

As dori sa stiu daca mai poate o asociatie non-guvernamentala si non-profit (ONG) sa fiinteze in conditiile in care contul bancar a fost desfiintat.

Contabila asociatiei ne-a sugerat ca ar fi mai bine sa desfiintam contul pentru ca de la infiintarea asociatiei pana in prezent, noi nu am reusit sa avem niciun fel de activitate pe asociatie.

Daca am desfiintat contul acum un an, in conditiile in care asociatia nu a avut niciun fel de activitate, care ar fi consecintele juridice sau fiscale care decurg din aceasta situatie??

Buna ziua,
As dori sa stiu daca:
1. s-a aprobat vreo lege privind cresterea impozitului pe cladiri (locuinte, sedii de firme) si daca da, ce lege este aceasta ?
2. in cazul intrarii in vigoare a unei asemenea legi, ea se aplica si pentru o locuinta ce a fost declarata sediul unei asociatii non-profit (ONG)?
3. exista posibilitatea legala ca un ONG sa fiinteze neavand sediu fizic (eventual, doar o casuta postala, unde sa fie trimise documentele emise de diferite institutii publice, functie de caz), mai ales ca noi ne desfasuram activitatea in spatiul beneficiarilor? care ar fi temeiul legal in baza caruia nu e nevoie de sediu fizic?