avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatie non-guvernamentala (ONG) fara cont bancar
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatie non-guvernamentala (ONG) fara cont bancar

Buna ziua,

As dori sa stiu daca mai poate o asociatie non-guvernamentala si non-profit (ONG) sa fiinteze in conditiile in care contul bancar a fost desfiintat.

Contabila asociatiei ne-a sugerat ca ar fi mai bine sa desfiintam contul pentru ca de la infiintarea asociatiei pana in prezent, noi nu am reusit sa avem niciun fel de activitate pe asociatie.

Daca am desfiintat contul acum un an, in conditiile in care asociatia nu a avut niciun fel de activitate, care ar fi consecintele juridice sau fiscale care decurg din aceasta situatie??

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 13:32, 15 Decembrie 2015
Nicio consecinta. Contul bancar era de folos mai mult pentru cei 2%. Doar sa depuneti bilantul anual.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru nedepunere bilant anual asociatie adi46 adi46 ASOCIATIE NON PROFIT NU A DEPUS SITUATIA FINANCIARA ANUALA CINE ESTE AMENDAT nu mai am nici un cont bancar a ramas un asociat valid (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie non profit wrunning wrunning Buna ziua! Sunt membru asociat al unei asociatii non profit fondate in 2007, care nu a avut absolut niciun fel de activitate.La doua luni de la formare am fost ... (vezi toată discuția)
Documente financiare olarucaty olarucaty vreau sa stiu ce documente, registre trebuie sa intocmesc pentru o asociatie non profit infiintata si ce trebuie sa depun la anaf (vezi toată discuția)