Buna ziua! Sunt membru asociat al unei asociatii non profit fondate in 2007, care nu a avut absolut niciun fel de activitate.La doua luni de la formare am fost impreuna cu inca un asociat pentru a o "inchide" la adm. financiara, unde la sfatul unui inspector am semnat un act al carui continut nu mi-l aduc complet aminte, insa spunea cum ca nu am avut si nu urma sa avem activitate.Conform spuselor sale, urma ca asociatia sa se dizolve din cauza lipsei vreunei activitati dupa o anumita perioada.
Am presupus ca si asa s-a intamplat, pana cand acum cateva zile, banca unde aveam contul de patrimoniu initial deschis mi-a adus la cunostinta ca acel cont inca exista si ca le datorez o anumita suma pentru comisioane.Scopul meu actual nu este sa evit plata acelei sume, ci sa inchei intreaga poveste, asigurandu-ma de dizolvea asociatiei si inchiderea contului.
Mai mult de atat, nu am reusit sa gasesc dosarul cu actul constitutiv si statutul asociatiei, singurul act pe care il posed este cel in care se confirma inregistrarea ei in registrul national.
Astfel, va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui procedat.Repet ca nu s-a desfasurat absolut niciun fel de activitate de nicio forma.
Cum pot afla exact stadiul actual acestei asociatii?Este posibil ca ea sa fi indeplinit conditiile pentru a fi fost dizolvata, insa sa nu se fi constatat aceata datorita simplului fapt ca nimeni nu a depus o cerere pentru constatarea situatiei?Daca da, care este cea mai simpla procedura pentru a o dizolva? Contul bancar mentionat, banuiesc ca poate fi inchis doar ulterior dizolvarii efective a asociatiei.
Actul constitutiv si cel al statutului imi vor fi absolut necesare in original in procedura ce urmeaza? Daca da, cum le pot procura din nou? Mentionez ca dintre cei 3 asociati initial pot lua legatura doar cu doi, dintre care unul mi-a confirmat ca nu mai are nici el niciun act referitor, iar celalalt incearca a le gasi.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. in vederea rezolvarii situatiei.
Cel mai recent răspuns:
wrunning , utilizator
15:08, 25 Iunie 2018