Am facut succesiunea pe doua case acum cativa ani. Doar recent am descoperit un act care denota ca mai exista un teren la sat in valoare de circa 1500-2000 de euro. Doar ca in contractul de vanzare - cumparare apare si fosta sotie a tatei : "Declar ca am cumparat imobilul descris mai sus in conditiunile prezentului contract ca bun comun cu sotia mea - Nume Prenume". In sentinta de divort care a fost data 5 ani mai tarziu e specificat ca "Din acest motiv in luna septembrie 1978 partile si-au impartit bunurile comune si s-au despartit iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Depinde si ce cheltuieli as avea cu toate inconvenientele. Nu stiu daca se merita sa incep demersurile sau sa-l las asa.
Buna seara,
Cine este responsabil de gasirea partasilor la succesiune ?
In cazul meu e vorba de fosta sotie a tatei, de care s-a despartit in anii 80. E posibil sa fie decedata.
Am incercat prin rude, dar nu stie nimeni nimic.
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi merge cat de curand la notar sa intocmesc procura. Sa inteleg ca matusa va putea suna la politie cand dansul va incerca sa intre pe proprietatea mea?
Un raspuns cam vag. Daca cineva a avut parte de o situatie similara, va rog sa impartasiti.
Atunci as putea solicita politia ca intra fara acordul meu pe proprietate cand ma va anunta matusa ca incepe sa strice gardul? Potrivit alin. 3 a art. 19, „se prezumă a fi în legitimă apărare
acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţi", iar dumneavoastra imi spuneti ca n-am cum sa-l impiedic sa intre cu forta pe proprietatea mea? Am bunuri de valoare si dansul e cunoscut de vecini ca a mai furat. Din punctul meu de vedere asta e singurul motiv pentru care vrea sa intre pe proprietate in lipsa mea.
Buna seara,
Urmeaza sa plec in strainatate iar vecinul vrea sa-si faca reparatii la casa care are una din laturi pe linia de hotar dintre proprietatile noastre. Dupa ce i-am spus raspicat ca nu-l las atat timp cat nu sunt acasa, a zis ca nu trebuie sa-mi fac griji ca va pune gardul inapoi si va face curatenie. Matusa mea locuieste langa mine si va stii daca va intra pe proprietatea mea. Trebuie sa fac o plangere prealabila la politie in care sa-i fac cunoscute intentiile? Va multumesc!
Desigur ca ma refeream in cazul in care sesizeaza politia. Din moment ce nu-i apartine ma gandeam ca ar fi ridicol sa ma dea in judecata.
[ mesajul imediat anterior nu se citeaza in intregime ]
Pot fi tras la raspundere, amendat, dat in judecata (cu cauza de castig pentru reclamant) pentru ca nu-l las sa parcheze in fata casei mele desi are suficient spatiu la el?
Observ ca nu se pronunta nimeni. Din ce am citit se pare ca nu as fi indreptatit dar nici vecinul nu e usa de biserica. Sunt destul de sigur ca nu va merge in instanta deoarece e ridicol. Totusi as dori sa aud cateva opinii chiar daca nu sunt in favoarea mea, sau nu sunt foarte bine documentate.
Va multumesc.
Buna ziua,
Am blocat o mica parte din trotuarul din fata casei mele ca vecinul sa nu poata parca (cu pavele), mai demult mi-a distrus un gard viu si acum imi strica coroana pomilor. El ameninta ca ma da in judecata, dar desi e domeniu public, e in fata casei mele, eu nu ma duc sa parchez la el.
Cine are dreptate in cazul acesta?