avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trotuar blocat partial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trotuar blocat partial

Buna ziua,
Am blocat o mica parte din trotuarul din fata casei mele ca vecinul sa nu poata parca (cu pavele), mai demult mi-a distrus un gard viu si acum imi strica coroana pomilor. El ameninta ca ma da in judecata, dar desi e domeniu public, e in fata casei mele, eu nu ma duc sa parchez la el.
Cine are dreptate in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:49, 20 Iunie 2017
Observ ca nu se pronunta nimeni. Din ce am citit se pare ca nu as fi indreptatit dar nici vecinul nu e usa de biserica. Sunt destul de sigur ca nu va merge in instanta deoarece e ridicol. Totusi as dori sa aud cateva opinii chiar daca nu sunt in favoarea mea, sau nu sunt foarte bine documentate.
Va multumesc.
Care este intrebarea mai precis?
( Exceptand faptul ca ati scris: "Cine are dreptate in cazul acesta?", intrebare la care sper ca nu asteptati un raspuns!! )
Pot fi tras la raspundere, amendat, dat in judecata (cu cauza de castig pentru reclamant) pentru ca nu-l las sa parcheze in fata casei mele desi are suficient spatiu la el?
Tras la raspundere de vecin nu, dar de altii probabil ca da. Amendat de catre vecin nu, dar de altii probabil ca da. Dat in judecata de catre vecin, da, dar nu stim care ar fi obiectul judecatii in cazul asta si nici care ar fi solutia data de instanta. Fiind domeniu public, nu este privat, asa incat totul este discutabil. Detaliile sunt foarte importante in aceste situatii.
Desigur ca ma refeream in cazul in care sesizeaza politia. Din moment ce nu-i apartine ma gandeam ca ar fi ridicol sa ma dea in judecata.

[ mesajul imediat anterior nu se citeaza in intregime ]

Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Parcare - usa de la casa blocata gabim112 gabim112 Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si ... (vezi toată discuția)
Trotuarul, spatiu public sau privat? adriana m adriana m Buna ziua, va cer parerea intr-o problema care framanta de mai multa vreme.Din extrasul de carte funciara rezulta ca detin o suprafata de X mpatrati.Din ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea problema: locuiesc la curte (suntem ... Danciu Alina Nicoleta Danciu Alina Nicoleta Bună seara. Am următoarea problema: locuiesc la curte ( suntem 3 apartamente în curte , vecina din fata care are zidul casei în strada, eu în spatele ei ... (vezi toată discuția)