Buna ziua,
Am blocat o mica parte din trotuarul din fata casei mele ca vecinul sa nu poata parca (cu pavele), mai demult mi-a distrus un gard viu si acum imi strica coroana pomilor. El ameninta ca ma da in judecata, dar desi e domeniu public, e in fata casei mele, eu nu ma duc sa parchez la el.
Cine are dreptate in cazul acesta?
Observ ca nu se pronunta nimeni. Din ce am citit se pare ca nu as fi indreptatit dar nici vecinul nu e usa de biserica. Sunt destul de sigur ca nu va merge in instanta deoarece e ridicol. Totusi as dori sa aud cateva opinii chiar daca nu sunt in favoarea mea, sau nu sunt foarte bine documentate.
Va multumesc.
Care este intrebarea mai precis?
( Exceptand faptul ca ati scris: "Cine are dreptate in cazul acesta?", intrebare la care sper ca nu asteptati un raspuns!! )
Pot fi tras la raspundere, amendat, dat in judecata (cu cauza de castig pentru reclamant) pentru ca nu-l las sa parcheze in fata casei mele desi are suficient spatiu la el?
Tras la raspundere de vecin nu, dar de altii probabil ca da. Amendat de catre vecin nu, dar de altii probabil ca da. Dat in judecata de catre vecin, da, dar nu stim care ar fi obiectul judecatii in cazul asta si nici care ar fi solutia data de instanta. Fiind domeniu public, nu este privat, asa incat totul este discutabil. Detaliile sunt foarte importante in aceste situatii.