avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trotuar blocat partial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trotuar blocat partial

Buna ziua,
Am blocat o mica parte din trotuarul din fata casei mele ca vecinul sa nu poata parca (cu pavele), mai demult mi-a distrus un gard viu si acum imi strica coroana pomilor. El ameninta ca ma da in judecata, dar desi e domeniu public, e in fata casei mele, eu nu ma duc sa parchez la el.
Cine are dreptate in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:49, 20 Iunie 2017
Daca scoatem din discutie plangerea la politie, nu e ridicol nici chematul in judecata pe civil, pentru ca nu va da in judecata revendicand trotuarul (care stie si el ca nu îi apartine), ci pe temeiul raspunderii civile delictuale, care este larg si foarte larg si de aceea am si scris anterior "...dar nu stim care ar fi obiectul judecatii in cazul asta si nici care ar fi solutia data de instanta.". Adica cu alte cuvinte, daca nu stim care este situatia de fapt nu ne putem pronunta in concret. Sa speculam, fara limita, se poate (dar nu cred ca asta va doriti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare - usa de la casa blocata gabim112 gabim112 Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si ... (vezi toată discuția)
Trotuarul, spatiu public sau privat? adriana m adriana m Buna ziua, va cer parerea intr-o problema care framanta de mai multa vreme.Din extrasul de carte funciara rezulta ca detin o suprafata de X mpatrati.Din ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea problema: locuiesc la curte (suntem ... Danciu Alina Nicoleta Danciu Alina Nicoleta Bună seara. Am următoarea problema: locuiesc la curte ( suntem 3 apartamente în curte , vecina din fata care are zidul casei în strada, eu în spatele ei ... (vezi toată discuția)