Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si parcheaza unde vrea.Chiar asa sa fie?
Vecinul are posibilitatea sa parcheze auto in dreptul proprietatii sale fara a va restrictiona dvs accesul in proprietate?
Daca exista spatiu unde vecinul sa poata parca auto,in situatia in care se repeta situatia blocarii caii dvs de acces catre proprietate,sesizati oficial politia responsabila,care are competenta sa verifice si eventual sa dispuna sanctiuni impotriva vinovatului
In primul rand trotuarul este larg? Chemati politia pt ca in lege este parcarea pe trotuar este permisa dar doar daca mai ramane o distanta pt trecerea pietonilor. Parca 1.5M e distanta care trebuie lasata libera.
In afara de treaba asta nu cred ca se face vinovat si de altceva. poate doar daca prin pacarea pe trotuar va blocheaza si iesirea din curte. Eventual daca aveti masina in curte si din cauza lui nu o puteti baga sau scoate.
Solutia cea mai simpla: Un apel catre dispeceratul brigazii rutiere de ridicari auto si-ati rezolvat problema intr-un mod cat se poate de civilizat..... ce sa mai calculam distante de la si pana la.... daca intram sau ieseam cu masina... sau cu piciorul...etc... Vorbim despre un autoturism stationat neregulamentar- in dreptul unei cai de acces care deserveste proprietatea alaturata unui drum public.
soferul trebuie sa asigure distanta de cel putin 1m ,pentru traficul pietonal.incercati calea amiabila,nu se va alege decat cu o amenda contraventionala asta daca parcheaza l mai putin de 1m.