avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare

Buna seara. Locuiesc la casa in București. Nu am loc sa imi parchez masina in curte. Strada pe care stau este destul de ingusta astfel incat se parchează numai pe o parte, partea casei mele. Vecinul de vis a vis tot parcheaza masina exact sub geamul meu neblocandu_mi poarta. Totusi esre foarte deranjant pentru ca eu folosesc mașina doar in cazuri extreme(vin cu bagaje mari de exemplu)...si atunci nu pot parca in fata casei. Cum pot proceda in mod legal sa il determin sa nu mai parcheze acolo? Ma gandeam să latesc poarta a .i. daca ar parca mi-ar bloca calea de acces. Suna cam nasol insa credeti-ma este rea vointa maxima din partea lui.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aalluu1973 , utilizator 19:40, 12 Ianuarie 2021
Buna seara,
Este vorba despre strada deci DOMENIU PUBLIC! Daca va puteti cumpara un loc de parcare e ok daca nu .... asta este.
Din cate stiu, daca blocheaza o cale de acces, poate sa fie public ca nu e ok

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Este vorba despre strada deci DOMENIU PUBLIC! Daca va puteti cumpara un loc de parcare e ok daca nu .... asta este.

Exact asa e, nu are voie sa va blocheze poarta, calea de acces. Puneti-i afis in geam ca daca o mai face, chemati politiia. Daca o faceti, va primi amenda si risca sa i se ridice si masina ( art 203 *1.
din regulament)
Daca se blochează o cale de acces care deservește o proprietate, contravenția e prevăzută de art. 143 lit. d) din H.G. nr. 1391/2006, și sancționată de art. 100 alin. 2 și art. 108 alin. 1, lit. b), pct. 7 din O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă 4 puncte- 580 de lei și 3 puncte penalizare.

Art. 143

Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;


Daca prin stationarea lui, chiar daca e in dreptul proprietatii dvs, nu va blocheaza accesul in curte, nu aveti ce sa ii faceti, e domeniu public.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Este interzisa parcarea mașinilor în dreptul ferestrelor conform ordinului ministrului sănătăți 119/2014 articolul 4 litera c distanta trebuie sa fie de 5 metri sunați la DSP ori faceți plingere penala pentru nerespectarea ordinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare - usa de la casa blocata gabim112 gabim112 Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o problema cu vecinul Vanos Vanos Buna ziua , apelez la d-voastra ca poate imi puteti oferi o solutie... In curtea mea sunt 3 case , vecinii ca sa ajunga la ei trebuie sa treaca prin curtea ... (vezi toată discuția)