Urmează să plec în străinătate, iar vecinul vrea să-și facă reparații la casa cu una din laturi pe linia de hotar. Pot să fac o plângere prealabilă la poliție pentru că vrea să intre pe proprietatea mea?
Buna seara,
Urmeaza sa plec in strainatate iar vecinul vrea sa-si faca reparatii la casa care are una din laturi pe linia de hotar dintre proprietatile noastre. Dupa ce i-am spus raspicat ca nu-l las atat timp cat nu sunt acasa, a zis ca nu trebuie sa-mi fac griji ca va pune gardul inapoi si va face curatenie. Matusa mea locuieste langa mine si va stii daca va intra pe proprietatea mea. Trebuie sa fac o plangere prealabila la politie in care sa-i fac cunoscute intentiile? Va multumesc!
Nu exista plangere penala "preventiva". Plangerea prealabila are un alt sens -juridic- decat la cea ce va ganditi Dvs.
Vecinul Dvs. tot va face ce doreste, mai bine sa faceti cu dansul o conventie la un notar in care sa inserati conditiile in care il lasati sa-si faca lucrarea şi consecinţele pecuniare in caz de neconformare.
Atunci as putea solicita politia ca intra fara acordul meu pe proprietate cand ma va anunta matusa ca incepe sa strice gardul? Potrivit alin. 3 a art. 19, „se prezumă a fi în legitimă apărare
acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţi", iar dumneavoastra imi spuneti ca n-am cum sa-l impiedic sa intre cu forta pe proprietatea mea? Am bunuri de valoare si dansul e cunoscut de vecini ca a mai furat. Din punctul meu de vedere asta e singurul motiv pentru care vrea sa intre pe proprietate in lipsa mea.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
NB: Acesta nu este un raspuns din experienta personala a unei situatii similare!
Gasiti o persoana dispusa sa aiba grija de proprietatea dvs cat sunteti plecat (matusa pare candidatul ideal), mergeti cu aceasta la notariat si faceti o procura prin care imputerniciti persoana sa ia in numele dvs orice decizii ar fi necesare pentru a va proteja drepturile si interesele legale cat timp nu sunteti in tara / localitate, inclusiv posibilitatea de a va reprezenta in fata organelor administrative si jurisdictionale. Spuneti notarului exact temerile dvs asa incat procura sa fie formulata in termeni suficienti pentru indeplinirea scopului. Ar trebui sa fie un mandat general pentru acte de conservare si administrare precum si mandat special pentru acele acte de dispozitie enumerate acolo (plangerile la politie si ITC de pilda).
Intr-adevar politia are dreptate, au dreptul sa cerceteze (din oficiu sau la sesizare) fapte care deja s-au petrecut, nu din cele care s-ar putea petrece in viitor.
Actiune in instanta
dicora
tatal meu are un titlu de proprietate comun cu fratele lui pe un teren de 1000mp. In urma unor evenimente in familia mea tatal meu a paralizat si nu am putut ... (vezi toată discuția)