Urmează să plec în străinătate, iar vecinul vrea să-și facă reparații la casa cu una din laturi pe linia de hotar. Pot să fac o plângere prealabilă la poliție pentru că vrea să intre pe proprietatea mea?
Buna seara,
Urmeaza sa plec in strainatate iar vecinul vrea sa-si faca reparatii la casa care are una din laturi pe linia de hotar dintre proprietatile noastre. Dupa ce i-am spus raspicat ca nu-l las atat timp cat nu sunt acasa, a zis ca nu trebuie sa-mi fac griji ca va pune gardul inapoi si va face curatenie. Matusa mea locuieste langa mine si va stii daca va intra pe proprietatea mea. Trebuie sa fac o plangere prealabila la politie in care sa-i fac cunoscute intentiile? Va multumesc!
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi merge cat de curand la notar sa intocmesc procura. Sa inteleg ca matusa va putea suna la politie cand dansul va incerca sa intre pe proprietatea mea?
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunatul la telefon este parte din actul mai mare de a depune plangere, cred ca asta veti dori sa-i permiteti sa faca in numele dvs. Nu doar sesizarea politiei pentru acte care sunt/par ilegale ci si a Inspectoratului teritorial in constructii in situatia cand vecinul incepe lucrari de constructie cu sau fara autorizatiile necesare. Toate sunt acte de dispozitie si matusa trebuie sa aiba mandat espres sa le faca in numele dvs.
Vecinul are posibilitatea sa formuleze cerere de ordonanta presedintiala si sa va oblige sa-i permiteti efectuarea de reparatii, daca face dovada ca reparatiile sunt urgente si necesare protejarii bunului . Ordonanta se poate da si in 24 ore .
Pt. reparatii nu are nevoie de aut.de construire daca nu umbla la structura, daca omul vrea sa tencuiasca calcanul si sa-l hidro-izoleze ,eu va sfatuiesc sa-i permiteti pt. ca are sanse la obtinerea unei OP in obligare .
Puteti sa desemnati un ;;paznic;; care sa-l supravegheze sa nu fure ceva de la dvs. din ograda si sa-i impuna sa faca curatenie la locul de munca .
Eu cred ca va trebuie un sfat mai apșlicat, depinde cat timp lipsiti, ce fel de bunuri de valoare aveti, ce spune vecinul. Il puteti notifica cu conditiile in care ii puteti acorda accesul, ar fi mai ok, poate il descurajeaza sa intre altfel si sa stie ca va fi chemata politia etc.
Actiune in instanta
dicora
tatal meu are un titlu de proprietate comun cu fratele lui pe un teren de 1000mp. In urma unor evenimente in familia mea tatal meu a paralizat si nu am putut ... (vezi toată discuția)