avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

e posibil sa fac plangere inpotriva vecinului care a intrat pe spatiul meu fara sa-si ceara voie printr-un gard ca sa-si repare casa ?
Cel mai recent răspuns: flaviusflavius , utilizator 18:13, 17 Noiembrie 2011
Bineinteles....Nu numai ca puteti dar chemati si politia si dati-l afara!=D>
Sigur , patrunderea , fara drept , intr-un imobil angajeaza raspunderea penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de violare de domiciliu.Iar refuzul de a-l parasi intruneste elementul constitutiv al aceleiasi infractiuni (daca sunt comise ambele actiuni tot unitate de infractiune e , nu un concurs real ).
Ulterior , daca relatiile de vecinatate sunt mai bune , ca in acest mod se presupune ca e exercitat dreptul de proprietate , (intr-un mod pasnic si linistit , asigurand o buna vecinatate) plangerea poate fi retrasa , inlaturand raspunderea penala a vecinului .

Si am mai discuta si de legitima aparare , cauza care inlatura caracterul penal al faptei , insa nu e de dorit sa existe vreo altercatie.

Daca nu va avea acordul dumneavoastra, in vederea efectuarii reparatiei , va putea sa uzeze de ordonanta presedintiala , justificand , in mod obligatoriu , urgenta efectuarii de reparatii.

Si , daca revine , cu vreo pretentie , puteti foarte bine sa-l invitati sa iasa afara , dupa cum a mentionat colegul Mihai Grigore :)

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sfatul meu este sa il pofteasca afara cu politia , fiindca este clar ca respectivul ,daca isi renoveaza casa ,si-a pus niste schele , a adus niste muncitori , si nu are rost ca acest conflict sa degenereze intr-o bataie luata de proprietarul terenului!B-)
Si eu zic ca nu e vorba de o reparatie minora , asa ca , in ideea unei precautii , trebuie sa sesizeze Politia! ;).
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu v-as sfatui, totusi, ca inainte de orice escaladare a conflictului (si chematul politiei/plangerea penala tot escaladare o consider) sa va asigurati ca ati facut tot ce va statea in putinta pentru a rezolva problema in mod amiabil !

In primul rand, desi vecinul nu are dreptul sa va intre fara permisiune pe proprietate, el are totusi dreptul sa-si repare casa, si dupa cum a precizat si d-na Stoica Ioana, va poate obliga prin instanta sa ii permiteti accesul.

In al doilea rand, pastrarea unor relatii de minima civilitate intre vecini este esentiala. Orice scandal/reclamatie/proces lasati acum sa se desfasoare va aduce dupa sine, in cel mai bun caz, relatii tensionate, iar in cel mai rau caz alte scandaluri/reclamatii/procese.

Nu uitati ca un vecin pus pe raca va avea si el, pe parcursul timpului, ocazia sa v-o "serveasca' inapoi, fie cu o reclamatie pentru lucrari efectuate fara autorizatie de construire, fie cu chematul politiei noaptea daca dumneavoastra sau o ruda ascultati muzica sau faceti un gratar in curte etc. etc.

Alte discuții în legătură

Este sau nu violare de domiciliu ? flaviusflavius flaviusflavius Buna ziua ,am depus o cerere de punere sub interdictie pentru bunicii mei la judecatorie,de la judecatorie a fost trimisa la parchet, iar parchetu a trimis o ... (vezi toată discuția)
Insulte,injurii aduse in propia casa si intare in curte in lipsa noastra ContSters141803 ContSters141803 Buna.In casa mea s-a prezentat o matusa,fiica bunicii mele care se afla in ingrijirea mea.Pe motiv ca a venit sa o vada pe mama ei ,desi nici nu a intrat in ... (vezi toată discuția)
Amenintare Anda5 Anda5 Ieri am mers impreuna cu tatal meu la bunici. Eu am ramas cu bunicii la casa de la inceputul satului, iar tatal meu a mers la casa strabunicilor aflata in ... (vezi toată discuția)