avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este sau nu violare de domiciliu ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este sau nu violare de domiciliu ?

Buna ziua ,am depus o cerere de punere sub interdictie pentru bunicii mei la judecatorie,de la judecatorie a fost trimisa la parchet, iar parchetu a trimis o adresa politiei(cum e procedura)
Un agent de la sectia de politie , m-a anuntat ca joi v-om merge la medicina legala,si a anuntat’o si pe matusa mea,deoarece locuieste cu bunicii mei.In acea joi am fost la inmormantarea bunicii mele,si am amanat pe saptamana ce urmeaza
Astazi am mers cu politistu si comisia formata din 3 membrii, acasa la bunicii mei, acolo era prezenta femeia care ii ingrijeste
Am sunat la usa si cand am vazut ca nu raspunde am bagat cheia in usa, in acel moment a deschis usa femeia respectiva.Nu ne-a spus nimic, doar a anuntat-o pe matusa mea, aceasta spunand ca vine si ea sa participe. Dupa ce a plecat comisia din apartament,in fata scarii blocului a venit si matusa mea si unchiul meu si inca 2 prieteni de-ai lui, au blocat masina cu care trebuia sa plece comisia cu o alta masina,si ne-a amenintat , le-au spus sa le dea lor documentele facute. Apoi cand au vazut ca nu merge, au spus ca v-or depune o plangere penala pe numele meu,pentru violare de domiciliu.
Apartamentul este al buniciilor,pe numele lor, eu am cheia de la apartamentu lor de ani buni de zile, si intru cu cheia tot timpu,pentru a le aduce mancare etc, matusa si unchiul meu stau acolo doar temporar,iar acuma de 1 luna, bunicul meu e imobilizat la pat,nu poate vorbii, deci nu poate fii intrebat .(cheia este cu card de securitate deci nu poate fii vorba ca am copiat-o , e originala)
Este sau nu violare de domiciliu ?
tin sa mentionez,in domiciliu am intrat eu ,politistu desemnat ,si cei 3 membrii ai comisiei

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:50, 19 Noiembrie 2011
Nici nu se poate pune problema de viol de domiciliu in cazul dvs.
flaviusflavius a scris:

Am sunat la usa si cand am vazut ca nu raspunde am bagat cheia in usa, i

Infractiunea de violare de domiciliu se poate consuma in momentul fortarii sistemului de acces in apartament
Numai in situatia in care ati fi patruns in apartament prin efractia sistemului de acces ,se putea retine incadrarea juridica sub incidenta prev art 192 cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu trif lucian trif lucian e posibil sa fac plangere inpotriva vecinului care a intrat pe spatiul meu fara sa-si ceara voie printr-un gard ca sa-si repare casa ? (vezi toată discuția)
Insulte,injurii aduse in propia casa si intare in curte in lipsa noastra ContSters141803 ContSters141803 Buna.In casa mea s-a prezentat o matusa,fiica bunicii mele care se afla in ingrijirea mea.Pe motiv ca a venit sa o vada pe mama ei ,desi nici nu a intrat in ... (vezi toată discuția)
Cum sa dai afara concubin violent AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El ... (vezi toată discuția)