avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... insulte,injurii aduse in propia casa si intare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

insulte,injurii aduse in propia casa si intare in curte in lipsa noastra

Buna.In casa mea s-a prezentat o matusa,fiica bunicii mele care se afla in ingrijirea mea.Pe motiv ca a venit sa o vada pe mama ei ,desi nici nu a intrat in camera ei sa o vada,matusa a inceput sa ne insulte,sa ne vorbeasca urat si sa ne provoace la bataie.Am depus plangere la politie de nenumarate ori dar m-i s-a spus ca nu i se poate interzice sa intre in casa pt ca vine sa isi viziteze mama.Eu sunt propietara pe casa.De cateva ori a sarit gardul si a patruns in lipsa noastra in curte incercand sa forteze usa,strigand prin gradina ca noi ne ascundem in casa si facandune tigani si nespalati ,etc.1.Pot sa o dau in judecata daca vine si face scandal in casa si nu se mai afla in casa decat sotul meu,ei si bunica care nu poate depune marturie pt ca nu judeca bine intotdeauna fiind tintuita la pat de 8 ani.2Daca intra in lipsa noastra in curte desi poarta este incuiata si ea sare gardul pot sa o dau in judecata pt violare de domiciliu dac o vad vecinii si depun marturie??3pOT CERE DAUNE MORALE PT INJURII ADUSE MIE SI FAMILIEI MELE SI SA ADUC MARTOR PE SOTUL MEU DACA INCIDENTUL SE PETRECE IN CASA MEA?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 06:35, 12 Martie 2011
in principiu, cele expuse de dvs pot capata conotatie penala(violare de domiciliu in cazul in care va mai patrunde pe proprietatea dvs fara accept). Este bine sa va amintiti de cazul Romanita Iovan-persoana care a patruns prin efractie si escaladare..D-nul Iovan nu a suferit nici o condamnare,dispunadu-se NUP.
Se pot solicita daune morale pentru insulta si calomnie;actiunea in justitie pe aceste considerente nu se timbreaza.
completare la intrebarile dvs ulterioare:
-sotul dvs nu va fi un martor suficient de credibil;va trebui sa va axati pe vecini,etc(sfatul meu)
-valoarea daunelor morale se analizeaza de la caz la caz.nu exista sume orientative in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
dar pot sa il aduc ca martor pe sotul meu ,singurul care mai era in casa in momentul in care mi s-au adus calomnii?care este despagubirea daune morale pt calomnii si injurii???
am completat mai sus raspunsurile dvs.
este casa dvs sau a bunicii ?
cel mai indicat ar fi ,parerea mea,sa chemati politia in momentul in care vine si face scandal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu violare de domiciliu?! ContSters141803 ContSters141803 Buna ziua.In imobilul unde locuiesc impreuna cu bunica mea de 34 ani,a patruns in nenumarate randuri fiica acesteia care a abandonato pe bunica timp de 30 ani ... (vezi toată discuția)
Incepere un proces pe persoana fizica pentru defaimare si acuzatii mincinoase m_e_l m_e_l buna seara...as vrea sa stiu si eu ce trebuie sa fac pentru a incepe un proces pe persoana fizica pentru defaimare...Situatia sta in felul urmator : sotia ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul de la curte berbondac berbondac Salut, Am o problema cu un vecin de peste gard. De fiecare data cand bea, catusi de putin (si parca nu doar atunci de la o vreme) incepe si ma injura pe ... (vezi toată discuția)