avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemele unei procuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemele unei procuri

Buna seara, cer din nou ajutor in elucidarea unei probleme...Matusa mea impuerniceste un dl.X sa-i vanda niste terenuri. Intre timp, matusa moare. Dupa stiinta mea,procura isi inceteaza valabilitatea.Dl.respectiv detine titlurile de proprietate in original.Cum le pot recupera de la dansul? Am auzit c-ar fi imprumutat-o pe matusa cu o anumita suma de bani (5000 lei) pt. intocmirea unor acte. Banuiala mea este ca vrea sa-si recupereze acesti bani de la noi,familia, in schimbul acelor titluri, cum trebuie sa procedez? Nu mi se pare corect sa platim noi... Intelegerea a fost intre el si decedata,intelegere de care noi n-am avut stiinta. Multumesc mult pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:29, 9 Noiembrie 2011
imprumutul si cu mandatul nu se intersecteaza, dar daca matusa a imprumutat, mostenitorii sint obligati sa restituie imprumutul
insa nu pot fi "conditionati" de returnarea titlului de proprietate
cu privire la mandat: la vinzare orice notar va introduce in contract declaratia mandatarului ca mandantul este in viata (pe proprie raspundere sub sanctiune penala)
instiintati-l pe mandatar sa nu care cumva sa indrazneasca sa foloseasca titlul de proprietate si procura prin care a fost mandatat de matusa pt. vinzarea terenului
altfel o incaseaza rau , risca inchisoare
eventrual ii puteti face plingere penala , probabil asa va intelege si va va da titlul inapoi
un duplicat nu poate fi obtinut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)
Despre_procura musculita musculita Ce riscuri presupune pentru manadatar o astfel de procura? Subsemnatul…………………….,imputernicesc pe doamna (ul) ... (vezi toată discuția)