avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este responsabil de gasirea partasilor la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este responsabil de gasirea partasilor la succesiune ?

Buna seara,
Cine este responsabil de gasirea partasilor la succesiune ?
In cazul meu e vorba de fosta sotie a tatei, de care s-a despartit in anii 80. E posibil sa fie decedata.
Am incercat prin rude, dar nu stie nimeni nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2021
AlexSandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:40, 31 Mai 2021
Solicitati ajutorul unui avocat si mergeti in instanta.
Am facut succesiunea pe doua case acum cativa ani. Doar recent am descoperit un act care denota ca mai exista un teren la sat in valoare de circa 1500-2000 de euro. Doar ca in contractul de vanzare - cumparare apare si fosta sotie a tatei : "Declar ca am cumparat imobilul descris mai sus in conditiunile prezentului contract ca bun comun cu sotia mea - Nume Prenume". In sentinta de divort care a fost data 5 ani mai tarziu e specificat ca "Din acest motiv in luna septembrie 1978 partile si-au impartit bunurile comune si s-au despartit iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Depinde si ce cheltuieli as avea cu toate inconvenientele. Nu stiu daca se merita sa incep demersurile sau sa-l las asa.
Nu ar strica să întrebați un avocat care ar fi costurile și șansele și sa decideti apoi daca merita sau nu...
Acum poate valora 2000E, peste ani 20000....
Poate va gândiți si la acest aspect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile soției de care tata, în prezent decedat, a divorțat cu foarte mulți ani în urmă: dacă încep succesiunea, va fi chemată și ea sau urmașii ei? Horbat Radu Horbat Radu Buna seara, De curand am mostenit mai multe hectare de pamant dupa tata. La momentul acizitionarii pamantului, tata a fost casatorit cu o alta femeie de care ... (vezi toată discuția)
Divort aryana2 aryana2 Buna ziua,spuneti-mi si mie va rog cind se poate spune despre unul dintre soti ca si-a parasit domiciliul??sotul meu e plecat de acasa de aproape doi ani am un ... (vezi toată discuția)
Costuri angajare avocat dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Doi soti s-au despartit in fapt, au impartit lucrurile de comun acord, cu martori de la ... (vezi toată discuția)