avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile soției de care tata, în prezent decedat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile soției de care tata, în prezent decedat, a divorțat cu foarte mulți ani în urmă: dacă încep succesiunea, va fi chemată și ea sau urmașii ei?

Buna seara,
De curand am mostenit mai multe hectare de pamant dupa tata. La momentul acizitionarii pamantului, tata a fost casatorit cu o alta femeie de care a divortat. Pe contractul de vanzare cumparare apare "declar ca am cumparat in conditiunile prezentului contract ...ca bun comun cu sotia mea". Insa in sentinta de divort este mentionat: "In luna octombrie 1980 partile si-au impartit bunurile comune si reclamantul a parasit domiciliul conjugal iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Daca incep succesiunea va fi chemata si fosta sotie sau urmasii, daca exista ?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:02, 17 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La dezbaterea succesiunii, nu.
Tatăl dvs va fi moștenit doar de copii.
Însă masa succesorala după tata consta doar in jumătate.
Cealaltă jumătate aparține fostei soții.
Problema e ca doar eu si tata am lucrat si am platit impozitele pe pamant in tot acest timp. Aici nu intra dreptul de propiretate prin uzucapiune? Iar partajul care s-a facut la divort ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzucapiunea opereaza cand nu exista acte de proprietate. Ceea ce nu e cazul aici.
Aveti hotărârea judecătorească de partaj?
Dvs ati citat din cea de divorț.
Din pacate nu, este posibil sa nu fi fost facuta? Daca dansa are un urmas , acesta beneficiaza de 1/2 din dreptul de proprietate?
Da. Fiecare părinte va fi moștenit de copiii săi.

Alte discuții în legătură

Succesiune - recunoasterea dreptului de proprietate vionica vionica Buna ziua! revin cu problema mea. Locuiesc intr-un imobil din care am mostenit jumatate de la bunica mea. Cealalta jumatate este a verilor mei, care au ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata ... Andeu984 Andeu984 Buna ziua, Am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata de tata pe cand era casatorit cu alta femeie. Tata s-a despartit de ea, iar dupa circa 10 ani ... (vezi toată discuția)