avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile soției de care tata, în prezent decedat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile soției de care tata, în prezent decedat, a divorțat cu foarte mulți ani în urmă: dacă încep succesiunea, va fi chemată și ea sau urmașii ei?

Buna seara,
De curand am mostenit mai multe hectare de pamant dupa tata. La momentul acizitionarii pamantului, tata a fost casatorit cu o alta femeie de care a divortat. Pe contractul de vanzare cumparare apare "declar ca am cumparat in conditiunile prezentului contract ...ca bun comun cu sotia mea". Insa in sentinta de divort este mentionat: "In luna octombrie 1980 partile si-au impartit bunurile comune si reclamantul a parasit domiciliul conjugal iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Daca incep succesiunea va fi chemata si fosta sotie sau urmasii, daca exista ?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:02, 17 Noiembrie 2018
Va multumesc pentru raspunsuri. O ultima intrebare as avea, unde pot ma interesa daca s-a facut partajul dupa divort? Intre celelalte acte nu am gasit nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Judecătoria unde au dat divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - recunoasterea dreptului de proprietate vionica vionica Buna ziua! revin cu problema mea. Locuiesc intr-un imobil din care am mostenit jumatate de la bunica mea. Cealalta jumatate este a verilor mei, care au ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata ... Andeu984 Andeu984 Buna ziua, Am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata de tata pe cand era casatorit cu alta femeie. Tata s-a despartit de ea, iar dupa circa 10 ani ... (vezi toată discuția)