avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate AliaXa

Activitate AliaXa

Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar priceperea și talentul lui nu înseamnă nimic? Adică omul face eforturi imense să țină locul unui avocat și nu are dreptul să pretindă nimic? În schimb, este remunerat avocatul care pierde. Cam ciudat.
Am încheiat colaborarea cu un stomatolog care, conform planului de tratament, trebuia să-mi scoată 3 dinți, dar a scos 4 (2 simultan la ultima ședință). Am avut încredere totală în medic, până am văzut ultimul dinte, mi s-a părut foarte sănătos. Am întrebat de ce l-a scos, dacă e alb și frumos? Medicul a spus că avea ceva la rădăcină. Am fost și la alți medici cu radiografiile. Toți susțin că nu trebuia scos, ba chiar și alți dinți puteau fi salvați, iar tratamentele finalizate (conform tarifelor achitate) sunt, de fapt, incomplete. Radiografia nouă a fost o totală surpriză pentru mine. Nici ce credeam că a făcut bine nu e bine.
În planul de tratament pe care l-am semnat figurează doar 3 dinți pentru extracție. Practic, pentru al patrulea nu există consimțământ informat. Și nici nu i l-aș fi dat vreodată. Medicul m-a sunat și mi-a promis că-mi face dantura gratis. Am refuzat. Nu mai am curaj să mă las pe mâna lui. Și nici nu mă interesează pomana lui.
Am făcut plângere la Comisia de Malpraxis. Aștept de o lună de zile să fiu chemată în fața expertului, timp în care dantura mea se deteriorează, am dureri, alt medic nu am găsit (toți evită să fie implicați în vreun fel), iar eu vorbesc și mă hrănesc cum pot.
Am următoarele întrebări:
1. Există o altă cale prin care un expert - cât mai curând posibil - să constate situația mea stomatologică, iar raportul lui să conteze în instanță? Păreri medicale am deja.
2. Am contactat pe email 4 avocați specializați în malpraxis. NICIUNUL nu mi-a răspuns. Aveți idee de ce?
Eu le-aș cere toate cheile, ca să am acces și eu la spațiul comun, plus impozitul aferent cotei mele de suprafață de beci, pe 3 ani.
Nu inteleg. Putem publica poze câte vrem, atâta timp cât nu scriem numele sub poza? Eu credeam că e invers: nu public nimic, dacă n-am acord scris.
Am aflat recent că am apărut într-o carte. Mai precis, într-o poză veche de 30 de ani, care a fost reprodusă într-o carte apărută în 2017. Nu-mi amintesc cine a făcut poza, nici măcar că s-a făcut. Poza este foarte decentă, realizată într-un context cultural, alături de alte 3 persoane, printre care și autorul cărții. Problema este că editura nu mi-a cerut acordul pentru publicare, iar eu nu doresc ca imaginea mea (numele meu nu e precizat) să fie publicată, și în niciun caz asociată cu o persoană pe care o consider - astăzi - compromisă moral. Ce e de făcut? Ce fel de avocat trebuie să caut?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Prostii vorbiti dvs,!!
Nu se duce la cutia postala, nu duce gunoiul, nu atinge balustrada si usa de la bloc?
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci altii folosesc aplicatii care te alerteaza daca doar ai trecut pe langa un infectat cu sars-cov-2, iar noi stim sigur unde e infectatul, trecem zilnic pe langa el, dar pastram secretul, sa nu se simta omul deconspirat. Mor de ras!!!
Eu i-am spus ca o sa il intreb pe seful lui daca se mandreste cu un angajat nesimtit. S-a speriat si a lasat-o mai moale, in doua luni s-a mutat.
Răspuns la discuția recuperare cheltuieli succesiune
Poate ca n-ar merita, insa nu pot fi decat corecta. Daca puteti dezvolta un pic acest drept de creanta, va rog. Care e forma legala, temeiul si ce sanse am? Multumesc.
Timp de 3 ani, am facut demersuri pentru identificarea proprietatilor, am achitat impozitele, am facut zeci de drumuri, am formulat plangeri penale, am castigat un proces fara avocat, am eliberat proprietatile de vecini, am gasit cumparator si am stabilit un pret excelent.
Acum, pentru ca mostenitorii nu s-au sinchisit sa deschida dosar succesoral in 10 ani, i-am chemat eu la dezbatere. Dar nu vor sa ma. recompenseze pentru munca mea (nici nu stiu cat sa le cer),
Nu ma refer la taxele notariale si la impozitele care se vor achita proportional cu cota de mostenire. Pretind o recompensa pentru alergatura si priceperea mea. Asa e de bun simt, dar e si legal?