avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate anonim456

Activitate anonim456

Buna ziua,
sunt intre situatie foarte disperata si imi vine sa inebunesc cum am fost jefuit de un servis auto din bucuresti.

Problema e putin cam delicata:

Am fost la un servis auto din bucuresti pe soseaua giurgiului pentru a schimba distributia toata, filtre si ulei la o masina pe care nu o detin, adica nu este a me-a prin contract dar care urma sa o cumpar, si mi-a luat 1500ron dupa care cu chiu cu vai ruganduma zile la rand de acel servis, dupa ce am scos masina sa-mi de-a si acel contract, garatie la schimbarea pieselor comandate, etc

Intrun final mi-a dat o foaie alba cu titlu: SCHIMBAT DISTRIBUIE, ULEI SI FILTRE o semnatura si o stampila, dar binenteles nui deajuns, cu alti oameni de la alte servisuri am vorbit si au spus ca acel document este fals nu este standard sau legal si ca omite sa faca precizare la garantia manoperei si pieselor etc.


Intradevar am comparat modele de pe internet si la alte servisuri de cum trebuie sa arate o factura si intradevar am ajuns la la certitudinea finala ca am fost pacalit si ca mi-sa dat o factura falsa unde manopera si lucrarea dar si schimbul celor piese nu poate fi garantat prin acea factura ce-a ce este ilegal.

Acum situatia este cam complexa pentru ca tot ce am legatura cu aceasta masina este deacat asigurarea auto pe numele meu dar pe masina respectiva plus aceasta factura falsa care iarasi e pe numele meu si deci pot dovedi ca am facut eu plata.

Tot ce vreau este sa recuperezi banii, adica 1500ron care am fost pacalit de acest servis auto pe cai legale desi apeland la acel servis si intrebandul dece mi-a dat o factura falsa si dece ni garanteaza manopera, tot ce am primit ca raspuns in schimb a fost o injuratura si am fost dat afara din servis desi m-am comportat cat se poate de pasnic, in timp ce sunt victima unui contract si pacalit de 1500ron!


Buna ziua.
Am nevoie de ajutor in legatura cu obinerea documentului in original de divort. Am fost casatorit in brasov, eu fiind cu domiciliul din bucuresti acu 4 ani si de doua luni de zile mi-a expirat buletinul, si trebuie sa-l reinoiesc. Problema e ca atunci cind m-am dus in bucuresti sa-mi reinoiesc buletinul mi-au spus ca am fost casatorit si ca trebuie sa vin cu documentul de divort in original. Dar eu nu am originalul ci copie de pe documentul de divort. Considerand faptul ca am fost casatorit in brasov si toate documentele de casatorie au fost facute acolo, cum as putea sa ridic acel document de divort in original si de unde? Pe urma eu am avio in 3 zile si nu mai pot sa ma ocup de asta pentru ca trebuie sa plec la munca, si ma intrebam daca pot sa-l imputernicesc pe tata sau fratele sa ridice acel document de divort in original, din brasov si mai departe daca poate fi imputernicit pentru a-mi face si buletinul?
Va rog mult ajutatima ca habar nu am. Am cautat vreo 3 zile pe internet dar nu exista nicio informatie oficiala sau generala despre asta.
Va multumesc mult pentru ajutor. Sunt super multumit de acest site. :)))
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Vroiam totuși să vă mai întreb ceva, dacă puteți să mă sfătuiți, și anume că vroiam să știu dacă îmi trebuie și acel carnet de ore parcurse pentru noua scoală? Findcă eu am tot dosarul la mine doar că nu am acel carnet cu ore parcurse și pentru care mi sa refuzat de la bun început să mi se dea. Deși acel carnet de ore mi s-a aratat de către instructorul auto ca există, el nu vrea să mi-l dea. Ce fac în acest caz? Cînd trebuie să caut alt instructor de la altă școală, mi se va cere și acel carnet de ore parcurse s-au doar dosarul?

Vă mulțumesc.
Dacă am promovat examenul teoretic la drpciv cu o anumită scoală de șoferi, pot da examenul practic cu o altă școală în condițiile în care am picat deja de doua ori examenul practic cu acea scoala? Și dacă da, atunci ce trebuie făcut? Cu alte cuvinte vreau să schimb doar instructorul și acest instructor să fie la altă școală de șoferi! Este posibil acest lucru? Dar să nu mai dau sala ci doar traseul. Și dacă mă transfer la alt instructor auto (deci la altă școală) ce alte taxe trebuie să plătesc?

Vă mulțumesc.