Va multumesc. Aveti idee daca certificatul de cununie trebuie cumva inregistrat in evidentele Bisericii Ortodoxe Romane? Sau este valabil asa cum este el? Intreb pt momentul in care vom fi nasi in Romania. De asemenea este necesar certificatul de casatorie la primarie pt a cununa la biserica? Poate ar trebui sa ma adresez bisericii?
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca certificatul de cununie eliberat de Parohia din Grecia unde am avut ceremonia de cununie trebuie tradus si inregistrat pe teritoriul Romaniei (lege, proces, procedura?) sau este recunoscut asa cum este el?
Multumesc.
Sotul meu are un teren dinaintea casatoriei. Constructia casei a inceput dupa data casatoriei. In mod legal, in caz de divort casa se imparte la amandoi. Aceasta fiind construita din banii familiei lui, eu nu as avea nici o pretentie, insa acest lucru as vrea sa fie sustinut si de un document. As vrea sa stiu daca la momentul intabularii, cadastrului, procesului verbal de primire etc se poate face astfel incat el sa fie unic proprietar, desi noi suntem casatoriti.
Multumesc
Buna ziua, daca parintii sotului meu ii fac o donatie lui, aceasta poate fi atacata ulterior de sora lui? Dar de mine, in caz de divort? Pentru a ii face o donatie, ce documente trebuie sa prezinte parintii lui, trebuie detaliate sursele banilor? Multumesc
Cel al separatiei mi se pare mai drastic. La noi doar aceasta constructie ridica probleme (in sensul de a linisti familia lui), in rest intre noi nu simtim nevoia sa separam totul, de aceea m am gandit ca poate s ar aplica art 367 lit b de la comunitatea conventionala. Banii ii primeste in transe si nu prin act de donatie. Declaratia la notar la care va referiti, se poate da numai cand constructia este finalizata?
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu am fost eu foarte clara cand am adresat intrebarea. Nu se pune problema unui divort in acest moment. Este vorba doar de linistea familiei sotului care investeste intr-o casa care sa ia in considerare ca bun comun. Intre timp am vazut ca exista regimul matrimonial al comunităţii convenţionale care daca inteleg corect art 367 lit b, ar putea cuprinde aceasta proprietate care sa fie considerata bunul lui propriu. Intrebarea ar fi daca se aplica? Si daca da, daca se poate face aceasta conventie inainte de a avea nr cadastral, in faza de constructie adica. Multumesc.
sotul are un teren dinaintea casatoriei. Constructia casei a inceput dupa casatorie si se face din bani de la familia lui. Casa nu este finalizata inca. Ce document putem semna prin care eu sa nu am nici o pretentie la casa, in caz de divort? Nu avem nici o conventie semnata inainte de casatorie. Am dori sa pastram regimul comunitatii legale facand insa o mentiune pentru aceasta casa doar, nu sa trecem la regimul separaţiei de bunuri.