avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate Iuli81an

Activitate Iuli81an

Am uitat sa mentionez ca dupa ce a fugit de acasa femeia sa angajat pe un santier naval iar individul a urmarit-o acolo (sa angajat si el acolo) ca sa o convinga sa se reintoarca.

Vazand ca femeia nu vrea sub nici o forma sa se reintoarca la el , prin amenintare (ca poate cadea de la inaltime) a convinso sa mearga la un mediator ales de el si sa spuna ca renunta la orice fel de pretentie la bunurile stranse in timpul casatoriei si e de acord sa plateasca pensie alimentara o treime din salariu. ( Femeia evita sa povesteasca si multe lucruri le aflu acum)

Femeia nu a avut bani sa plateasca suma datorata mediatorului pe loc iar individul a tot insistat, a amenintat etc si femeia fiind mai slaba de inger a platit acea suma de 2000 de lei.

Acum femeia sa adresat instantei, in idea de a recupera munca ei de 14 ani sau de a oferii acea munca in schimbul renuntarii la obligatia platirii pensiei de intretinere a minorilor.

Chiar daca va trebui sa plateasca pensie alimentara nu doreste sa o faca in bani pt ca individul fiind alcoolic va folosi acei bani pt asi cumpara alcool si diverse.
Nu sunt parte in acest divort doar am o legatura de rudenie cu femeia, iar divortul inca nu sa realizat. Au mers la mediator dar din diverse motive acesta nu sa realizat.

Problema cu pensia copiilor (daca va fi platita de femeie) e nu va ajunge la copii ci va fi folosita pt a cumpara alcool. In acest moment femeia trimite bani dar prea putini ajung la ei.

Femeia nu poate avea grija de copii pt ca nu are locuinta si lucreaza pe un santier naval avand cazare oferita de santier. In acea camera oferita de angajator mai sunt inca 1-2 colege de munca.

Deci sa inteleg ca un judecator nu va decide niciodata ca jumate din bunurile dobandite de un sot in timpul casatoriei sa fie considerate plata pt celalalt sot in loc de pensie pt copii acesta urmand sa ramana cu locuinta si sa plateasca el intr-o oarecare masura cheltuielile cu copii?
O femeie sa casatorit cu un individ au muncit impreuna pe santier si au construit o casa. Individul a facut actele casei si terenului pe numele mamei lui pt ca in eventualitatea unui divort sa ramana cu casa iar sotia sa nu aiba nici un drept.

In timp individul a inceput a consume alcool din ce in ce mai mult si sa o agreseze pe femeie.
Ea plecat apoi sa reintors apoi a plecat din nou dupa ce individul a luat cutitul si a incercat sa o injunghie. La primele violente femeia a scos in certificat medico-legal dar nu l-a folosit impotriva lui.

Sa ajuns la divort iar individul a apelat la serviciile unui mediator a convinso pe femeie sa plateasca suma de 2000 de lei ( sa treaca casa de pe numele mamei lui pe numele lui probabil) copii sa ramana la femeie iar el sa ramana liber ca pasarea cerului cu casa si fara nici o obligatie.

Parinti Femeii nu vor sa tina copii pt ca individul i-a amenintat cu moartea nu vor sa ii viziteze, iar femeia a fugit de acasa si sa casatorit fara voia lor.

Ce sfaturi imi puteti oferii in aceasta situatie?
Femeia nu poate avea grija de copii pt ca nu are locuinta si munceste pe un santier le trimite bani iar din acei bani se cumpara alcool copii umbla jerpeliti si murdari.

Femeia poate renunta la partea ei din locuinta pt copii si acestia sa ramana cu el fara sa mai plateasca pensie alimentara?
Daca va plati pensie alimentara individul va folosi banii pt alcool, nu va mai munci deloc si va sta ca un intretinut in baza acelor bani.

A existat un episod in care individul a luat si a consumat chiar laptele praf de la copii pt ca ii era foame si nu aveau bani de mancare.
Buna ziua

1) Imi puteti spune va rog daca un PFA poate ramane pe norma de venit avand CAEN principal 0149 Cresterea altor animale iar in sistem real urmatoarele activitati/coduri caen secundare?

4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse
6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
6312 Activitati ale portalurilor web
7311 Activitati ale agentiilor de publicitate

Am inteles ca in maxim 15 zile trebuie sa ma prezint la fisc iar luna asta pana pe 25 ar trebui sa platesc un impozit.

Avand venituri sub 938 de lei voi mai plati anticipat si CAS din acest an ?

PFA-ul este pe CAEN 0149 din 2010 iar celelalt 4 coduri CAEN secundare au fost adaugate in urma cu cateva zile .

Multumesc anticipat si celor ce vor raspunde dar si celor ce se doar vor citi postarea.
petricadracea a scris:

Exemplul ales de dvs., "Daca toti am avea mentalitatea Dvs orice SRL ar putea rapi de pe strada cetatenii pentru neplata la timp si a unei simple facturii telefonice."nu prea se potriveste. Pentru orice activitate ilegala exista o sanctiune legala. Pentru nevalidarea biletului de calatorie, amenda contraventionala.Pentru neplata facturii telefonice, penalizare in termenul de gratie si apoi restrictionarea. Va inteleg supararea pe controlori, poate ati fost politicos si bine intentionat in a da prioritate batranului. Dar nu va varsati focul pe mine
ca l-am ironizat pe d-l avocat, nu pe dvs. O zi buna si succes.


In jurul nostru exista tot felul de sisteme concepute de oameni, unele mai bune (civilizate), altele mai proaste.

Unii au gandit sisteme in care un calator poate urca doar daca este in regula cu biletul.
Daca un calator nu stie sa foloseasca sistemul de validare (sau e intarziat sa valideze) ramane in statie pana invata .

Altii au gandit un sistem in care un calator poate urca oricum si se trezeste intr-o cursa, este amendat chiar pe motive minore, este retinut ilegal iar daca are ghinion poate fi si agresat.

Apoi trebuie sa alerge saptamani si luni la rand sa i sa se faca dreptate.



Pentru a creste procentul de incasari din amenzi unii ar putea gandi un sistem si cu tripla validare. Validezi in statie, validezi la urcare apoi din nou in statie cand cobori.
Nu conteaza ca ai platit si ei au bani tai, daca ai uitat sa validezi si o singura data esti mancat.

Asa pot justifica sumele lipsa si pot striga in gura mare pe canalele media ca fraudulosii ii aduc in sapa de lemn.

Guvernul sesizează DNA după ce în urma unui control la ... sa contatat că peste 12,1 milioane de lei , adică aproape 3 milioane de euri, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportiv, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal.


www.zf.ro/companii/control-la-ratb-cum-au-fost-deturnate-milioane-de-euro-pentru-a-acoperi-pierderile-de-la-cantine-si-bufete-10744751

Nu poti combate o contraventie printr-o infractiune si nimic nu justifica (cu atat mai putin profitul unei companii private) incalcarea drepturilor unui cetatean.

PS: Nu despre firma de transport din link este vorba in acest subiect, dar am folosit linkul ca sa demonstrez un punct de vedere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
petricadracea a scris:

Calatoria pe transport in comun se plateste, OBLIGATORIU, domnule avocat.
Sau nu stiti ca soferul putea la cererea controlorilor sa blocheze usile de acces/coborare si sa predea calatorul la prima sectie de Politie.
Norocul calatorului a fost ca pe traseu nu se afla nici o circa de politie si nu se putea abate de la ruta.

Calatoria era deja achitata Domnule, banii erau deja in buzunarul firmei de transport.
Avand bilet primul lucru pe care l-am facut cand m-am urcat a fost sa ma indrept spre aparatul de compostat dar am acordat intaietate unui batran localnic care era langa aparat si parea ca vrea sa composteze.

Norocul controlorilor a fost ca nu mi-a trecut prin cap sa sun la 112 si sa chem eu politia pentru ca am fost sechestrat chiar si dupa ce am platit amenda.
Ce imi pasa mie ca, controlorii au plecat nepregatiti si fara bani (de rest) pe teren?


petricadracea

Am vazut asemenea cazuri si operatorii RATB cunosc acest lucru.
Sa nu fim misogini si sa ignoram dreptul unei femei controlor de bilete de a-si face datoria, pentru ca este femeie si este depasita fizic.
Nu-l judecati pe user ca nu le-a si injurat?
Si daca erau controlori 4 barbati, zdrahoni, sa fi sarit la bataie?
Si apoi, ce sa conteste?


Sa fiu multumit ca nu am luat si bataie ?
In ce tara bananiera credeti ca traim Domnule Petrica?

Ce lege da dreptul angajatilor unei firme de curatenie sa sechestreze si sa agreseze calatori?

Constitutia Romaniei Art. 23 – Libertatea individuală
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
(2) Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.


Sa inteleg ca cei de la RAT au bani sa plateasca 4 zdrahoni sa comita infractiuni, sa sechestreze calatorii ?

Daca tot au bani de ce ce nu platesc 4 zdrahoni sa impiedice calatorii "fraudulosi" sa urce?
Nu e mai omeneste si mai legal asa?
Sau RAT are dreptul sa obtina prin orice mod (fizic sau tehnic) ilicit bani de la calatori?


Daca ar fi existat 4 controlori infractori (zdrahoni) si m-as fi simtit in pericol de a fi agresat nu as fi ezitat sa ma apar ( intr-un mod legal si neletal).

Apoi ar fi trebuit sa dovedeasca ei ca nu o forta supranaturala i-a facut pe cei 4 sa cada la pamant in timp ce ma agresau.

Daca toti am avea mentalitatea Dvs orice SRL ar putea rapi de pe strada cetatenii pentru neplata la timp si a unei simple facturii telefonice.

petricadracea

("Nu mi-a fost inmanat un proces verbal de contraventie ci doar o chitanta dupa ce am platit pe loc"). Deci tacit, calatorul si-a recunocut vina.

Si...procesul verbal, pe ce baza l-ar fi scris daca nu-l legitimau pe calator, pe ce nume si care adresa? Un nume si o adresa inventata de calator?
Dupa cum stiti domnule avocat, vorbele nu se cos la dosar.


Daca plata unei amenzi contraventionale constituie recunosterea faptei de ce legea mai acorda dreptul la contestare?

Renuntarea la dreptul de contestare a unei amenzi contraventionale poate insemna acceptarea tacita a vinei.

Nu am injurat pe nimeni, nu am agresat pe nimeni (desi aveam superioritate fizica), nu am acceptat tacit nimic, le-am si spus ca nu voi trece asa usor peste acest abuz si voi merge pana in panzele albe sa imi gasesc dreptatea.
@avocat_lascoschi

Multumesc mult pentru raspuns


In acest moment am depus deja o plangere la politie .

Prefectura a trimis si ea o adresa Primariei sa verifice ce se intampla cu controlorii acelei firme de transport.

Consilierii locali apartinand unui partid politic rival au intrebat (sau vor intreba) pe Primar de ce Turisti sunt supusi unui astfel de tratament pe mijloacele de transport in comun.

Primaria a trimis o adresa firmei de transport sa verifice cele reclamate .

Dar firma de transport in comun afirma ca nu au reclamatii cum ca, calatorii ar fi sechestrati.

Cazul meu nu este singular, am strans clipuri video de pe net ca dovezi ale abuzurilor repetate, exista si un caz in care controlorii au sechestrat apoi au baut un minor pana l-au bagat in spital.

Nu am legaturi politice, nu am "spate" nu cunosc pe nimeni dar m-am gandit ca e in avantajul meu sa se analizeze toata activitatea acelei firme de control bilete.

Cand am promis ca nu voi mai folosi in viata mea serviciile lor dupa ce s-au comportat in acel mod m-au sfidat spunandu-mi ca nu dau ei faliment daca nu mai merg cu firma lor de transport.
Pana in acest moment, nu am primit nici un fel de raspuns la reclamatia adresata societatii de transport RAT si nici la SRL-ul ce se ocupa cu controlul biletelor si nici un proces verbal.
Atunci cand ii sun ma trimit de la unii la alti.

(Mint terte persoane ca mi-ar fi raspuns, insa ar trebui sa exista undeva la posta o dovada a trimiterii sau a ajungerii la destinatie)

ynocentta a scris:

Nu ati precizat aspect esential vi s-a incheiat PV contraventie ?
Daca sunteti in posesia PV si daca apreciati ca fapta constata si consemnata in sarcina dv nu releva realitatea,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia.


Dupa ce voi primii acel proces verbal voi contesta in 15 zile amenda.


Controlorii au facut o gafa.

Dupa ce m-am legitimat, unul dintre ei s-au asezat intre mine si bagajele de pe podea.
Apoi dupa ce le-am oferit 200 de lei (atat aveam) nu au avut sa imi ofere rest asa ca m-au retinut atat pe mine cat si actul de identitate si bagajele pana la capat de linie.

Usile din spate au fost inchise pana la capat de linie, accesul spre alte usi era blocat de unul din controlori, accesul spre bagaje mi-a fost limitat de catre celalalt o mare parte din drum, actul de identitate a fost retinut mai mult decat era cazul.


Chiar si la capat de linie dupa ce una din persoane a schimbat la un butic si mi-au oferit restul probabil le era "drag" de mine ca m-au mai retinut un pic.

A trebuit sa intreb eu. " M-ai aveti treaba cu mine, acum pot sa plec? "


Se poate considera lipsire de libertate fapta de a retine si de a umilii un om fata de ceilalti calatori pe durata unei calatorii daca locul unde rapitorii l-au lasat liber este acelasi cu locul unde acesta intentiona sa coboare ?



Daca lipsa raspunsurilor pe acest subiect daca se datoreaza modului prea direct si aparent nepoliticos de adresare va asigur ca e doar o aparenta.

In persoana sunt politicos, diplomat doar ca online-ul asta uneori ne schimba.
O firma de peste hotare (din afara spatiului UE) are nevoie de o persoana care sa intermedieze intre aceasta si producatori agricoli (lideri ai producatorilor agricoli) de la care se vor achizitiona diverse produse .

Sunt agent de vanzari, am un PFA pe o activitate agricola si intentionez sa mai adaug inca un cod CAEN ca sa pot desfasura si aceasta activitate de intermediere.

Voi cauta producatorii prin discutii fata in fata, telefonice, cat si virtual pe internet prin reclame. (Ma voi ocupa si de campania de promovare online prin reclama platite sau pe o platforma software pe care o administrez)

Firma respectiva ar dori ca la domiciliul meu sa existe si un punct de colectare al produselor in containere.

In paralel cu aceasta activitate probabil voi desfasura si alte activitati cu alte firme din Romania pe baza de contract de comision.

(In prezent sunt membru intr-un grup de producatori ce desfasoara o activitate similara cu cea a firmei de peste hotare.
Din pacate insa acestia, se pare ca nu au nevoie de serviciile mele sau nu au incredere in capacitatile mele)



M-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi sa inchei cu firma de peste hotare un contract de intermediere (curtaj), ca sa nu am prea multe batai de cap cu ei sau cu oamenii insa nu stiu care cod CAEN ar fi mai potrivit si daca am calificarile necesare pt acel cod CAEN.

Va multumesc anticipat