avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa violente repetate si o tentativa de omor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa violente repetate si o tentativa de omor

O femeie sa casatorit cu un individ au muncit impreuna pe santier si au construit o casa. Individul a facut actele casei si terenului pe numele mamei lui pt ca in eventualitatea unui divort sa ramana cu casa iar sotia sa nu aiba nici un drept.

In timp individul a inceput a consume alcool din ce in ce mai mult si sa o agreseze pe femeie.
Ea plecat apoi sa reintors apoi a plecat din nou dupa ce individul a luat cutitul si a incercat sa o injunghie. La primele violente femeia a scos in certificat medico-legal dar nu l-a folosit impotriva lui.

Sa ajuns la divort iar individul a apelat la serviciile unui mediator a convinso pe femeie sa plateasca suma de 2000 de lei ( sa treaca casa de pe numele mamei lui pe numele lui probabil) copii sa ramana la femeie iar el sa ramana liber ca pasarea cerului cu casa si fara nici o obligatie.

Parinti Femeii nu vor sa tina copii pt ca individul i-a amenintat cu moartea nu vor sa ii viziteze, iar femeia a fugit de acasa si sa casatorit fara voia lor.

Ce sfaturi imi puteti oferii in aceasta situatie?
Femeia nu poate avea grija de copii pt ca nu are locuinta si munceste pe un santier le trimite bani iar din acei bani se cumpara alcool copii umbla jerpeliti si murdari.

Femeia poate renunta la partea ei din locuinta pt copii si acestia sa ramana cu el fara sa mai plateasca pensie alimentara?
Daca va plati pensie alimentara individul va folosi banii pt alcool, nu va mai munci deloc si va sta ca un intretinut in baza acelor bani.

A existat un episod in care individul a luat si a consumat chiar laptele praf de la copii pt ca ii era foame si nu aveau bani de mancare.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Iuli81an, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuli81an , utilizator 14:15, 6 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati spus ca la divort ati stabilit ca minorii sa ramana la mama , de ce sunt copiii la tatal lor ? Exista o hotarare de divort si stabilire domiciliu minori ?
Partajul casei nu are nici o legatura cu pensia copiilor.
Cel care ia copiii va primi o pensie de la celalalt parinte pentru intretinerea minorilor.
Daca nici unul dintre dvs. nu va puteti ocupa de copii, formulati o cerere la Directia pentru Protectia Copilului si solicitati sprijin , pot fi internati intr-un centru .
Nu sunt parte in acest divort doar am o legatura de rudenie cu femeia, iar divortul inca nu sa realizat. Au mers la mediator dar din diverse motive acesta nu sa realizat.

Problema cu pensia copiilor (daca va fi platita de femeie) e nu va ajunge la copii ci va fi folosita pt a cumpara alcool. In acest moment femeia trimite bani dar prea putini ajung la ei.

Femeia nu poate avea grija de copii pt ca nu are locuinta si lucreaza pe un santier naval avand cazare oferita de santier. In acea camera oferita de angajator mai sunt inca 1-2 colege de munca.

Deci sa inteleg ca un judecator nu va decide niciodata ca jumate din bunurile dobandite de un sot in timpul casatoriei sa fie considerate plata pt celalalt sot in loc de pensie pt copii acesta urmand sa ramana cu locuinta si sa plateasca el intr-o oarecare masura cheltuielile cu copii?
Iuli81an, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia este pensie si partajul partaj.
Ar fi bine sa isi angajeze avocat deoarece este o situatie destul de încălzită.
Dacă ea dovedește castiga divorțul si copilul iar el va fi obligat să îi plătească avocatul.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am uitat sa mentionez ca dupa ce a fugit de acasa femeia sa angajat pe un santier naval iar individul a urmarit-o acolo (sa angajat si el acolo) ca sa o convinga sa se reintoarca.

Vazand ca femeia nu vrea sub nici o forma sa se reintoarca la el , prin amenintare (ca poate cadea de la inaltime) a convinso sa mearga la un mediator ales de el si sa spuna ca renunta la orice fel de pretentie la bunurile stranse in timpul casatoriei si e de acord sa plateasca pensie alimentara o treime din salariu. ( Femeia evita sa povesteasca si multe lucruri le aflu acum)

Femeia nu a avut bani sa plateasca suma datorata mediatorului pe loc iar individul a tot insistat, a amenintat etc si femeia fiind mai slaba de inger a platit acea suma de 2000 de lei.

Acum femeia sa adresat instantei, in idea de a recupera munca ei de 14 ani sau de a oferii acea munca in schimbul renuntarii la obligatia platirii pensiei de intretinere a minorilor.

Chiar daca va trebui sa plateasca pensie alimentara nu doreste sa o faca in bani pt ca individul fiind alcoolic va folosi acei bani pt asi cumpara alcool si diverse.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Iuli81an, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea sotului dupa 7 luni soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Am si eu o problema. In luna mai 2015 sotul meu a figit de acasa la amanta. Eu am ramas in apartament (propietate comuna), impreuna cu minorul ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta dupa divort cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, exista posibilitatea din punct de vedere legal,ca intr-un dosar de partaj fosta sotie sa-i ceara ex sotului ca acesta sa-i asigure o locuinta ... (vezi toată discuția)
Situatie minori in caz de divort la notar Lauramoro Lauramoro Am o prietena care a divortat la notar acum 2 ani.A ramas sa locuiasca cu cel de acre a divortat cu cu copiii in aceeasi casa pentru care plateste inca la ... (vezi toată discuția)