avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Activitate secretariat1

Activitate secretariat1

Răspuns la discuția Obligatia de a face...
se retine garantia de buna executie, care nu s-a solicitat de la subantreprenor, intrucat acesta refuza sa ne furnizeze bunurile...si sa execute lucrarile contractate..
Răspuns la discuția Obligatia de a face...
garantia acordara produselor este de 5 ani, nofiticarea privind defectele se face pe adresa de e-mail...le-am trimis pozele, iar termenul de remediere a defectiunilor este de 10 zile de la notificare...
Buna ziua,

Am urmatoarea speta: s-a subcontractat o parte dintr-o lucrare, pt. dotare teren sport. S-a finalizat terenul, dar, de la data finalizarii ( nu s-a intocmit proces verbal intre noi si subantreprenor) si pana la data receptiei cu beneficiarul final ( maxim 2 saptamani) portile montate de subantreprenor erau ruginite. Le-am notificat acestora, solicitandu-le inlocuirea portilor in garantie, dar de atunci nu am mai primit nici un raspuns de la ei. Le-am trimis adrese, notificari, telefonic am discutat cu ei, dar nu s-a intamplat nimic.
In pot da in judecata in temeiul art. 1528 Cod Civil?
Nu doresc decat sa schimbe portile, asa cum trebuie, fiind defect de fabricatie, terenul nefiind folosit pana la data receptiei, iar acesta nu poate ramane fara porti, acestia au propus, la un moment dat ,sa ia portile, sa le repare si sa le aduca inapoi, dar beneficiarul nu a fost de acord. Normal este sa le inlocuiasca, fiind defect de fabricatie, nu sa le repare.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Sutem 21 salariati, cu tot cu administrator-director general.
OUG 82/2017 spune ca toti angajatorii vor negocia salariile, indiferent de nr. de angajati. In 2015, cand am fost vreo 28, am initiat negocierile privind CCM, insa nu s-a incheiat CCM,
Acum, este obligatorie inregistrarea PV-ului de negociere a salariilor brute la ITM? Sau Se comunica ceva la ITM??
Legea 62/2011 face referire la societatile cu mai putin de 21 salariati este obligatorie negocierea CCM, in OUG 82, este mentionat ca doar firmele cu peste 21 angajati tb sa negociere CCM...deci, daca suntem 21, negociem CCM sau nu? Salariile le-am negociat deja...

HG 846/2017 spune ca "Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri" este de 1900 lei....acum mai este obligatoriu sporul de vechime
? In CIM-uri avem trecut ca e in brut...dar pe vremea cand era obligatoriu...acum am inteles ca n-ar mai fi...mai este obligatorie acordarea sporului de vechime sau nu?
Buna ziua,

Se tot vorbeste de manualele auxiliare , cum ca ministrul a interzis utilizarea celor neacreditate de minister, desi, inainte de a fi publicate, a existat un alt guvern care a acreditat manualele. A fost trimisa o nota in atentia inspectoratelor scolare prin care se atrage atentia ca nu se vor utiliza aceste manuale, facandu-se referire la 2 ordine , unul din 2017 cu nr. 4576 si altul din 2002-4916, ordine ce nu sunt publicate in monitorul oficial. Conform Legii 24/2000, art. 11 alin. 1, ordinele se publica in monitor, pentru a intra in vigoare. Este corecta acea nota trimisa de minister?
Nu vrem sa-i suspendam contractul...va figura cu absente nemotivate, pana la data la care trebuie sa vin ala comisia de disciplina, daca vine. Daca nu vine, ii desfacem CIM cu acea data.
Buna ziua,


Trebuie sa convoc un salariat la comisia de disciplina...si-a luat CO si nu a mai venit. II trimit convocarea , dar ce fac daca aceasta se intoarce ca nu este acasa sau nu merge la posta s-o ridice?
Ii suspend CIM pana apare sau ii pot desface CIM ca urmare a neprezentarii?
In ROI este prevazut ca pt. 2 absente nemotivate se desface CIM , el are deja 5...

Multumesc
Buna ziua,


Ne sunt solicitate niste clarificari la o licitatie inceputa pe OUG 34, care este abrogata de la sfarsitul lunii mai. Raspunsul in intemeies pe Legea 98 sau oe OUG 34?

Multumesc
Răspuns la discuția modificare ROI
Multumesc pt. raspuns.

Deci pot emite o decizie interna prin intermediul careia se adauga o abatere disciplinara noua, respectiv" nepurtatea echipamentului de lucru si protective acordat constituie abatere disciplinara grava", deoarece sanctiuoarea societatii de catre ITM produce un prejudiciu societatii.
Decizia va circula impreuna cu un tabel nominal, ce va fi atasat apoi la ROI, pentru a avea dovada comunicarii catre toti salariatii.

Totodata, ii pot informa ca , in cazul aplicarii unei sanctiuni de catre ITM pt abaterea de mai sus, se va porni cercetarea disciplinara din oficiu, fiind cauzat un prejudiciu ce are ca valoare cuantumul amenzii, sanctiunea urmand a fi aplicata sefului de echipa si salariatilor ce nu poarta acest echipament, cea mai mica sanctiune fiind cea stabilita de art. 248 lit c-e?

Multumesc.
Discuție modificare ROI
Buna ziua,

Vrem sa modificam ROI-ul si sa introducem ca si abatere disciplinara nepurtatea echipamentului de protectie.

Ce sanctiune le pot aplica? Problema e ca nu vor sa-l poarte ca e cald, dar in cazul unui control ITM societatea ia sanctiune, nu personalul care are echipament si nu vrea sa-l poarte.

Le pot adduce la cunostinta modificarea ROI printr-o decizie interna si sa semneze ca au luat la cunostinta de noua abatere si de sanctiune?

Multumesc anticipat.