avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligatia de a face...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligatia de a face...

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: s-a subcontractat o parte dintr-o lucrare, pt. dotare teren sport. S-a finalizat terenul, dar, de la data finalizarii ( nu s-a intocmit proces verbal intre noi si subantreprenor) si pana la data receptiei cu beneficiarul final ( maxim 2 saptamani) portile montate de subantreprenor erau ruginite. Le-am notificat acestora, solicitandu-le inlocuirea portilor in garantie, dar de atunci nu am mai primit nici un raspuns de la ei. Le-am trimis adrese, notificari, telefonic am discutat cu ei, dar nu s-a intamplat nimic.
In pot da in judecata in temeiul art. 1528 Cod Civil?
Nu doresc decat sa schimbe portile, asa cum trebuie, fiind defect de fabricatie, terenul nefiind folosit pana la data receptiei, iar acesta nu poate ramane fara porti, acestia au propus, la un moment dat ,sa ia portile, sa le repare si sa le aduca inapoi, dar beneficiarul nu a fost de acord. Normal este sa le inlocuiasca, fiind defect de fabricatie, nu sa le repare.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2017
secretariat1, utilizator
Cel mai recent răspuns: secretariat1 , utilizator 12:40, 18 Decembrie 2017
Trebuie vazute exact prevederile contractuale si garantiile oferite pt a decide ce fel de actiune are cele mai multe sanse de reusita.
garantia acordara produselor este de 5 ani, nofiticarea privind defectele se face pe adresa de e-mail...le-am trimis pozele, iar termenul de remediere a defectiunilor este de 10 zile de la notificare...
Nu astea sunt neaparat prevederile legale care intereseaza ci modul cum se raspunde in concret pt lucrarea angajata.
se retine garantia de buna executie, care nu s-a solicitat de la subantreprenor, intrucat acesta refuza sa ne furnizeze bunurile...si sa execute lucrarile contractate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta mili_muh mili_muh Buna ziua, Societatea la care lucrez a achizitionat un aparat de dezumidificare si incalzire la pretul x Ron. Am platit un avans in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare conditii contract DanielSochiriac DanielSochiriac Buna seara.Am sa prezint pe scurt problema pe care o am si la care asi dori daca se poateun sfat.In anul 2008 am incheiat un contract cu o firma de prestari ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie motiv ciudat inventat daniel_bucuresti daniel_bucuresti Am cumparat online de pe emag.ro o multifunctionala laser. Produsul s-a stricat in perioada de garantie. Emag.ro refuza sa repare imprimanta pe motiv ca ... (vezi toată discuția)