nikol.ilea a scris:
:stunned:
Nu aveti nici o zi libera pe saptamana?
Nu aveti concediu de odihna?
Faceti altceva decat este scris in fisa de post?
14 ore /zi lucrate?
Ce s-ar mai bucure cei de la ITM sa afle aceste lucruri!!!
Apropos, salariul este real in contractul de munca / carnetul de munca?
Lucram in ture, o zi da, una nu, cate 14 ore/zi, incusiv sambetele si duminicile, avem concediu de odihna, dar din toate zilele declarate sarbatori legale in care nu se lucreaza noi beneficiem doar de 26 dec 1 si 2 ian, asta si datorita mall-ului in care se afla magazinul , deoarece administatia mall-ului amendeaza angajatorul in cazul in care inchidem magazinul iar ei au program adica zilele 1 dec, 25 si 31 dec si restul sarbatori legale.
Da, cum am scris si mai sus facem o gramada de lucruri ce nu sunt inscrise in fisa postului, mai ales de cand angajatorul a inceput o actiune de restucturare la nivel national si s-au redus foarte mul numarul de angajati astfel incat un angajat trebuie sa ocupe 2-3 functii si posturi fara a fi remunerat suplimentar.
Lucram ~ 14 ore/zi, nu primim plata completa a orelor suplimentare, iar pe fluturasii de salariu (care au inceput sa vine de cateva luni ) apar alt numar de ore suplimentare si valoare aferenta.
Iar in ce priveste ITM-ul, nu stiu ce sa zic ? Au fost intr-un control de rutina acum cateva luni, colegii mei care erau de munca au declarat exact programul de munca pe care il aveau. Iar cand au revenit a doua zi inspectorii si au discutat cu un superior au cam last controlul asa, pentru ca, din cate am inteles , nu se puneau de acord cine trebuie sa faca controlul ? Inspectorii locali sau cei de la Bucuresti, deoarece angajatorul are sediul social in Bucuresti. DIn cate stiu nu a fost data nici o amenda. Singura schimbare a fost ca ne-au impus ca de acum la vre-un alt control sa spunem ca lucram dupa un anumit program fictiv care s-ar fi incadrat in codul muncii. Un priogram mult mai lejer decat cel pe care il avem de fapt.