avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Activitate alin_4u

Activitate alin_4u

ana-cer a scris:

Aveti mai jos prevederile legale cu ceea ce se deconteaza medicului de familie pentru consultatii la domiciliu. Vizitele efectuate in plus se taxeaza, deoarece nu sunt decontate de casa de sanatate.


NORME METODOLOGICE din 30 martie 2015 (*actualizate)
de aplicare în anul 2015 a Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015*)


Anexa 1

1.3. Consultaţiile la domiciliu sunt acordate asiguraţilor de pe lista proprie a medicului de familie, în afara cabinetului, în timpul programului de lucru pentru consultaţiile la domiciliu. Consultaţiile la domiciliu se acordă asiguraţilor nedeplasabili din motiv de invaliditate permanentă sau invaliditate temporară, asiguraţilor cu boli cronice sau cu un episod acut ce nu permite deplasarea la cabinet, copiilor 0 - 1 an, copiilor cu vârsta 0-18 ani cu boli infecto-contagioase şi lehuzelor.
Se consideră consultaţie la domiciliu, inclusiv consultaţia - examinarea acordată de medicul de familie în vederea constatării decesului.
1.3.1. Consultaţiile la domiciliu acordate de către medicul de familie pentru un asigurat înscris pe lista proprie se decontează astfel: maximum 2 consultaţii pentru fiecare episod acut/subacut/acutizări ale bolilor cronice, maximum 4 consultaţii/an pentru bolile cronice şi o consultaţie pentru fiecare situaţie de urgenţă. Informaţiile medicale se înregistrează în fişa medicală.
1.3.2.: Consultaţiile acordate la domiciliul asiguraţilor - maximum 42 de consultaţii pe lună pe medic cu listă proprie de persoane asigurate înscrise dar nu mai mult de 3 consultaţii pe zi.
NOTĂ: consultaţiile la domiciliu se consemnează în registrul de consultaţii, care va conţine data şi ora consultaţiei, numele, prenumele, semnătura asiguratului sau aparţinătorului, după caz, pentru situaţia în care nu se utilizează cardul conform prevederilor legale în vigoare.



Bun, mulţumim pentru cadrul legal, este utilă informaţia.

Dar în baza a ce articol sau altceva se cer bani pentru această vizită la domiciliu? Nouă ni se cer 50 de lei pentru fiecare vizită, nu există primele 2 sau 4 sau ceva de genul. Copilul este de 7 luni şi boala e simplă, gripă, dar nu poate fi scoasă afară.
Bun, deci înţeleg că este în continuare valabilă.

Întreb deoarece mi-a venit din nou citaţie şi nu am disponibilitatea de a mă prezenta în instanţă, din moment ce nu am pretenţii sau alte solicitări în legătură cu speţa. Mă consider "acoperit" de asigurarea valid încheiată de care dispuneam la momentul respectiv şi cred că cel mai ok ar fi ca asiguratorii între ei să-şi rezolve problemele. :)
Bună ziua,

Doresc să ştiu dacă o întâmpinare depusă într-un proces în care am fost citat iniţial ca intervenient forţat are valabilitate la termenele de judecată ulterioare, în condiţia în care la termenul pentru care am depus-o, procesul a fost amânat.

Pe scurt, povestea este aşa:
- accident rutier minor în decembrie 2014, eu vinovat
- maşina avariată reparată pe Casco
- societatea asiguratoare a mea, cu RCA, chemată în judecată pentru neplata daunelor (Astra)
- subsemnatul citat în calitate de intervenient forţat la un termen în Octombrie 2015
- am trimis întâmpinare către judecătorie prin care îmi reafirmam cele declarate şi faptul că nu am nimic de adăugat, fiind reprezentat prin contractul de RCA de către asigurator
- la termenul din Octombrie 2015, cauza a fost amânată
- am primit zilele trecut citaţie nouă, în calitate de intervenient (fără "forţat" - nu ştiu dacă este diferenţă între varianta cu sau fără particula "forţat")

Doresc să ştiu dacă este obligatorie prezenţa mea în instanţă sau dacă întâmpinarea depusă mai are valoare şi mă poate reprezenta, ţinând cont de faptul că termenul pentru care am depus-o a fost amânat.

Mulţumesc anticipat de răspunsuri!

Alin

PS: rog adminul să mute întrebarea în topicul de proceduri instante civile, dacă este cazul şi nu se încadrează în prezentul subforum