Buna ziua,
Revin cu urmatoarea intrebare: daca sotia si copilul pleaca din locuinta comuna datorita tensiunilor existente inainte sa fie initiata procedura de divort, sotul poate acuza sotia in vreun fel? Stiu ca pana acum cativa ani nu se putea parasi domiciliul pana nu era initiata procedura de divort, dar auzisem ca s-a schimbat acum
Astept raspunsul vostru
Multumesc mult.
Buna ziua tuturor,
Am urmatoarea situatie: in cazul unui divort unde exista la mijloc si un copil se calculeaza pensia alimentara datorata de data ca un cuantum de 25% din venitul acestuia. El urmeaza sa isi schimbe serviciul si salariul ii va creste considerabil. Care este calea legala pe care o poate urma sotia pentru ca fiica ei sa beneficieze de 25% din noul salariu? Trebuie avut in vedere faptul ca la momentul divortului salariul era mult mai mic, insa s-a marit ulterior.
Mama si copilul au fost "invitati" sa plece, cu amenintari de genul "acum te rog, data viitoare nu te mai rog". Ca idee, stiu ca din punct de vedere legal acest gen de amenintare nu are valoare, dar as vrea sa stiu care este exact procedura legala pentru ca el sa isi poata da afara sotia si copilul.
Buna ziua tuturor,
Am urmatoarea intrebare; in cazul unei familii in pragul divortului, dar care locuieste inca sub acelasi acoperis (proprietatea sotului mostenita de la parinti), sotul poate obliga in vreun fel sotia si copilul minor sa paraseasca domiciliul avand in vedere ca nu este inca introdusa actiune de divort in instanta si nici la notar?
Astept raspunsul vostru,
Multumesc
Buna ziua tuturor,
Cunosc o situatie in care sotii sunt separati in fapt, dar nu inca divortati (precizez ca locuiesc inca impreuna si au un copil de 5 ani). Problema este ca sotul refuza sa contrribuie la intretinerea fetei (mai concret, nu contrribuie la plata gradinitei, hrana, imbracaminte, absolut nimic in ceea ce o priveste pe fetita).
Plateste in schimb lumina si RDS, dar nu si intrretinerea (in cazul intretinerii s-a ajuns la o datorie foarte mare).
Sotia nu mai poate contribui cu nimic la plata intrretinerii, intrucat intretine in acest moment integral fetita si pe ea insasi. De asemenea, beneficiaza de un venit de 2 ori mai mare ca al sotului.
Intrebarea mea este: in cazul unei executari silite pentru neplata intretinerii (stiu ca acum se procedeaza in acest mod, prin intermediul firmelor de recuperari creante si instanta daca e cazul), sotia avand inca buletin la adresa respectiva si locuind inca acolo, poate fi cumva obligata legal la plata unei parti din datorie?
Astept raspunsul dvs
Multumesc !
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: intr-un proces de divort poate fi adus ca martor copilul meu din casatoria anterioara? Mentionez ca fiica mea este majora in acest moment, si locuieste in prezent cu tatal ei.
Din informatiile gasite de mine online am inteles ca descendentii directi nu pot fi adusi ca martori in procesul de divort al parintilor, dar situatia este una particulara, fiica mea provenind din casatoria anterioara.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!