Buna ziua tuturor,
Cunosc o situatie in care sotii sunt separati in fapt, dar nu inca divortati (precizez ca locuiesc inca impreuna si au un copil de 5 ani). Problema este ca sotul refuza sa contrribuie la intretinerea fetei (mai concret, nu contrribuie la plata gradinitei, hrana, imbracaminte, absolut nimic in ceea ce o priveste pe fetita).
Plateste in schimb lumina si RDS, dar nu si intrretinerea (in cazul intretinerii s-a ajuns la o datorie foarte mare).
Sotia nu mai poate contribui cu nimic la plata intrretinerii, intrucat intretine in acest moment integral fetita si pe ea insasi. De asemenea, beneficiaza de un venit de 2 ori mai mare ca al sotului.
Intrebarea mea este: in cazul unei executari silite pentru neplata intretinerii (stiu ca acum se procedeaza in acest mod, prin intermediul firmelor de recuperari creante si instanta daca e cazul), sotia avand inca buletin la adresa respectiva si locuind inca acolo, poate fi cumva obligata legal la plata unei parti din datorie?
Astept raspunsul dvs
Multumesc !
I se va pune poprire pe 1/3 din salariu, la fel i se va întâmpla și soțului.
Sa își dea soțul în judecata pt a-i cere pensie de întreținere pt copil și o suma care sa reprezinte contribuția sa la plata cheltuielilor lunare.
Atât timp cât locuiește acolo, și este trecută la plata întreținerii la administrator, este obligată să-și plătească partea sa de cheltuieli, mai ales că nici nu sunt divorțați este datorie comună de familie. La divorț se partajează atât bunurile comune, cât și datoriile comune.
Custodie exclusiva
Ellyoana
Buna seara,pe scurt sunt mama unei fetite de 7 ani,am divortat de acord comun la notariat,tot de comun acord am stabilit domiciliul fetei la mine iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
andreiii999
Buna seara!Sper ca ma puteti ajuta!sunt casatorit din in anul 2009,am o fetita de 6 anisori dar de un an nu ma mai inteleg cu sotia ne certam tot mai des si ... (vezi toată discuția)