avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna seara,pe scurt sunt mama unei fetite de 7 ani,am divortat de acord comun la notariat,tot de comun acord am stabilit domiciliul fetei la mine iar tatal are program de vizita si alocatie intretinere 600 ron,custodia fiind comuna.tatal locuieste in alt oras la o distanta de 100km.daca e custodie comuna nu ar trebui si cheltuielile cu copilul sa se imparta in mod egal?stomatolog rechizite ,imbracaminte hrana jucarii,cursuri extrascolare?tatal nu a platit in nici o luna suma de 600 intodeauna mai putin,si deloc in unele luni,si nu respecta programul de vizita ,refuza sa ia copilul in programul de vizita.pot sa ma adresez unei instante pentru a cere custodia exclusiva a minorei iar tatal sa aiba dreptul doar la program de vizita dupa bunul plac?multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:41, 31 Ianuarie 2020
Puteți sa va adresați însă nu veți obține nimic. Dacă știți ca are salariu mai mare atunci puteți cere o mărire în instanta, sa stabilească instanta 25% din orice venit apoi îl executați silit dacă nu plătește.
Nu îl mai lăsați sa scape asa de ușor, sunt banii copilului. Cum nu plătește cum îl executați, sa aibă și cheltuielile de executare pana va înțelege sa nu își mai bata joc.steangeti chitanțe, tot sa aveți dovezi cu cheltuielile copilului.
daca e custodie comuna nu ar trebui si cheltuielile cu copilul sa se imparta in mod egal?stomatolog rechizite ,imbracaminte hrana jucarii,cursuri extrascolare?

Nu doamna, va trebui sa va limitati cu cheltuiala pt copil la ce venituri aveti- aia 600 de la tata si 1/4 din cat castigati dvs, Cam asta e suma totala pt copil.
tatal nu a platit in nici o luna suma de 600 intodeauna mai putin,si deloc in unele luni

Adunati cat va datoreaza si apelati la un executor judecatoresc sa v-o recupereze, impreuna cu plata ce ajunge lunar, la scadenta.. Va recupera si cheltuiala cu executarea.
si nu respecta programul de vizita ,refuza sa ia copilul in programul de vizita

Din pacate, programul asta la care ati convenit e o obligatie pentru dvs si pt el un drept, din pacate, executarea silita, nu functioneaza si invers,
Daca va uitati pe conventia aia de la notariat, toate paragrafele incep cu " tatal are dreptul sa ", in niciunul nu are obligatia de a lua copilul la el dupa un program.
Cu toate ca tatal nu isi face datoria de parinte, putin probabil sa obtineti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! sunt divorțat, avem un copil de 8 ani la divorț ... Rentea A Rentea A Bună seara! Sunt divorțat, avem un copil de 8 ani la divorț ne-am înțeles că minorul să aibă domiciliul la mami, și custodie comuna, îi plătesc ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)