avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Cdefghi

Activitate Cdefghi

Multumesc!
Buna dimineata! As vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura cu o colega care de aproximativ 2 ani imprastie minciuni in legatura cu mine la locul de munca. Am obosit si chiar nu stiu cum sa procedez. Nu are nicio dovada pentru ceea ce afirma. Nu e normal sa faci asa ceva fara nicio consecinta.
Multumesc!
Răspuns la discuția inundatie apartament
Multumesc mult pentru raspuns. Parintii mei au ajuns la capatul rabdarii. Intre timp, a fost iar inundatie.
Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, reparatiile nu au tinut si locatara refuza sa plateasca si sa rezolve definitiv problema. Noi am luat plangerile facute la asociatie( copiile xerox) si mergem la firma de asigurari. In acest caz daunele sunt platite si de firma de asiguarari si de persoana respectiva sau DOAR de catre firma de asigurari? Este bine cum am procedat? Ce am mai putea face? Intr-un rand au mai fost afectati si alti vecini din cauza doamnei, nu doar parintii mei. Multumesc!
Daca sunt probleme cu sangele pe care il donezi ( esti suspect de vreo boala) , esti anuntat? Din pacate, eu am ignorat vreo 2 luni sa ma duc sa iau rezulatele. Multumesc
Buna seara,
Parintii mei ar vrea sa mai cumpere un apartament. Au gasit unul care le place dar proprietarii au facut un credit pentru a-l achizitiona. Am inteles ca mai au 4 ani pana sa termine ratele. Care este procedura in acest caz? O parte din suma pe care o cer ei o dam bancii si o parte le revine lor? Daca e asa, suma pe care ei o mai au de platit catre banca nu se poate plati toata odata? Alte informatii nu am deocamdata pentru ca de-abia au vizionat apartamentul. Multumesc
Buna ziua! Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati sa mi-o clarific. Incepand cu 1 septembrie 2017 am facut 14 ani vechime in invatamant si in consecinta urma sa trec la o alta treapta de salarizare. De la scoala mi s-a spus ca raman cu acelasi salariu pana la 1 sept. 2018 cand fac 15 ani vechime dupa noua lege. Zilele acestea am citit ca salariul ramanea acelasi pana la 1 ianuarie 2018. Trebuia sa trec la noua treapta din 1 ianuarie ? Multumesc
Discuție Pensie handicap
Buna seara. Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer prostatic in vara anului trecut. S-a operat si, intre timp, am aflat ca si-ar putea face o pensie de invaliditate sau o indemnizatie de handicap. Si-a facut dosar insa la Directia Generala de Asistenta sociala si protectia copilului i s-a zis ca beneficiaza de aceasta indemnizatie doar daca are metastaze iar in ceea ce priveste pensia de invaliditate ar trebui sa urmeze un tratament postoperator ca sa primeasca pensie. Deocamdata nu trebuie sa urmeze tratament, asa a zis si doctorul care l-a operat si oncologul. Chiar asa este legea sau nu vor ei sa acorde indemnizatia/ pensia? Multumesc anticipat
Buna seara. In scoala unde predau ni s-a zis ca de la inceputul anului nu se va mai deconta naveta pentru ca nu mai vrea primarul. Nu mai conteaza motivele. Colegii mei sigur nu vor vrea sa dam primaria in judecata cu ajutorul sindicatului. Intrebarea mea este: eu singura as avea castig de cauza sau trebuie toti sa ne angrenam in aceasta actiune? Multumesc mult.
Buna dimineata. Suntem un cuplu necasatorit. Vrem sa luam o masina prin credit auto si masina sa fie trecuta pe numele unuia din noi care lucreaza in domeniu si poate obtine niste beneficii la cumpararea ei (dobanzi mai mici, etc). Insa ratele le vom plati amandoi. Se poate face la notar un document/declaratie ca ambii vom contribui la plata masinii chiar daca e trecuta pe numele unuia singur? Multumesc mult