cum pot obtine informatii asupra pensiilor primite de tatal meu, decedat in decembrie 2014?
a fost bolnav paralizat din 1994 si trebuie sa dovedesc acesta realitate in instanta. Stiam ca primeste pensie de invaliditate, apoi pensia de vechime in munca, plus un supliment pentru ca avea nevoie de o persoana care sa-i dea ingrijiri speciale
Intradevar, fiul nu sa prezentat la 14 aprilie. Doar avocata lui si a mamei lui. Eu am sustinut ca pretentiile lui nu sunt admisibile pt ca a avut 30 zile la dispozitie sa faca apel si nu la facut. Avocata lui a obtinut termen pt concluzii.
Fiul are aproape 22 de ani, dar mama este maestra in a manipula. A solicitat, completare/lamurire dispozitiv.
Uitasem, acum nu a primit pensia. Motiv; ca nu este gasit la adresa indicata si dupa ce i se lasa aviz in cutia postala nu se prezinta la oficiul postal pt a incasa banii. Este aceiasi adresa unde intodeauna i-am trimis banii. Nu raspunde la telefon pt ca si-a schimbat numarul si ma blocat si in facebook. I-am trimis scrisoare certificata in care am cerut sa-mi comunice numarul de cont bancar pt ai plati acolo pensiile, dar a venit retur pt ca nu este de gasit la adresa si nici nu a mers la oficiul postal sa o primeasca.
Ce fac cu pensiile si ce pot face in general, pt a evita declansarea unei executari silite impotriva mea?
La termenul din 14 aprilie nu se va prezenta (si inainte, sa prezentat doar avocata mamei sale la termene) dar pot cere instantei sa-l oblige la a comunica un numar de cont bancar?
Fiul a implinit 18 ani si in decembrie 2017 ma chemat in judecata pentru ai plati pensie in continuare. El a cerut 25% din venituri mele nete obtinute ori 25% din venitul minim pe economie in caz ca eu nu obtin venituri. Eu am cerut 25% din venituri intrucat sunt PFA si nu am beneficiile unui salariat, in caz cand raman fara lucru. In februarie 2019 Judecatoria a dat o sentinta stabilind pensie de 25% din veniturile mele nete obtinute. Eu satisfacut. El nu a apelat desi nu i sa acordat tot ce a cerut, respectiv si 25% din venitul minim in cazul cand eu nu obtin venituri.
Acum doua saptamani m-am trezit cu citatie in acelasi dosar, ........./2017/a pentru completare/lamurire in privinta raportarii platii pensiilor in cazul cand eu nu obtin venituri. Citatie pentru 14 aprilie . Din cerere inteleg ca practic se cere o modificare a sentintei cu efect retroactiv, incepand din decembrie 2017.
Daca nu sa facut apel in 2019, in termenul legal de 15 zile dupa primirea sentintei, acum mai are dreptul sa ceara si obtina o modificare a sentintei?
In fapt in spatele acestei actiuni se afla mama sa. Fiul se afla complet sub controlul ei. Ea imi datoreaza sulta de la partajul bunurilor comune. A ramas cu locuinta bun comun si a fost obligata sa-mi plateasca sulta de 50% din valoare. Cum nu mi-a platit nimic in acesti 2 ani si nu a facut nici macar o minima incercare de plata, chiar mi-a si spus ca nu voi vedea nimic, am cerut executarea, I sa instituit proprire pe salar. In final fiul mi-a recunscut ca in fapt mama sa impreuna cu avocata lor l-au dus pe la executori urmarind a obtine o executare silita dar i sa spus ca va pierde daca eu arat ca am platit corect cele 25% din veniturile nete reale obtinute ca PFA. Ca vor trebuie sa arate, ori ca eu am obtinut venituri mai mari si i-am platit mai putin de 25% din acestea, ori sa inceapa cerand plata a 25% din venitul minim pe economie. Ma ingrijoreaza situatia datorita faptului ca in anul trecut veniturile mele ca PFA au fost cu mult sub venitul minim pe economie si desi am platit 25% din venitul net real obtinut, acum vor obtine sa ma scoata dator prin raportare la veniturile minime pe economie, cu consecinte economice dezastruoase pt mine si fiicele mele. In fapt mama urmareste ca fiul sa obtina o proprire pe sulta ce imi datoreaza ea.
daniel_fergusson
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
comparati schita cadastrala cu ceea ce sa gasit la masuratori. aproape sigur ca vreun vecin a profitat si a ocupat ilegal si imprejmuit din suprafata d-voastra. se intampla foarte frecvent. noul propietar sa cheme in judecata vecinul cu obligarea la granituire si plata cheltuielilor de judecata. vina este a cumparatorului. ori trebuia sa faca masuratori in momentul cumpararii, ori trebuia sa va impuna sa prezentati un raport de masuratori facute recent
"""(2) Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent"""
Cumparatorul a avut asistenta de specialitate. """" înainte de a cumpăra mașina aceasta a fost verificată la service și nu s-a constatat nimic defect"""
trebuie mers in instanta. nu exista intelegere intru-cat din patru fii succesori doi au incheiat pe ascuns acte de vanzare cumparare cu tatal proprietar (inainte de decesul acestuia desigur) pt circa 70% din suprafatele terenurilor, ramanand doar circa 30% pt impartire. apoi cele "vandute" sunt intravilan valorate la peste 20€/m iar cele ramase sunt extravilan (pasuni) la mai putin de 2€/m. in cazul reducerii liberalitatilor excesive s-ar calcula raportat si impartire pe tipuri de suprafata ori la valoarea totala (intravilan si extravilan impreuna)?
ideea este judecarea acum, reducerea liberalitatilor si impartirea terenurilor "vandute" (se aflau pe un singur titlu de proprietate).
apoi pt suprafetele "ieftine" din extravilan (care se afla pe alt titlu de proprietate) o alta dezbatere la notar (ori in instanta) si impartirea in 4 `parti egale. ce opinati?